Inspirerend: Boston-overlever rent marathon zonder onderbeen

Adrianna Haslet zal als eerste Boston-overlever de marathon uitrennen. Een ongelooflijk knappe prestatie.

#inspirerend

Drie jaar geleden verloor ze haar linker onderbeen tijdens de bomaanslag op de Boston Marathon. Morgen rent Adrianna Haslet als eerste overlever de marathon zelf – zonder onderbeen, mét een blade.

Dat is bijzonder, want drie jaar geleden stond Haslet nog als bezoeker aan de kant. De 35-jarige Amerikaanse was zelf een fervent ballroomdanseres, maar aan hardlopen deed ze niet. Toen ze door de bomaanslag haar onderbeen kwijtraakte, veranderde dat. Eén jaar na de aanslag rende ze al het laatste stukje mee tot de finish met haar broers, en dit jaar doet ze er een flinke schep bovenop: ze gaat nu zelf de hele marathon uitrennen.

 

adrianne-haslet

In een interview met TMZ vertelde Haslet dat ze rent om aan de terroristen te laten zien dat ze niet te stoppen is. Samen met haar team genaamd #AdrianneStrong zal ze geld ophalen voor Limb for Life, een stichting die protheses verzorgt voor mensen die het zelf niet kunnen betalen.

Haslet was één van de zeventien mensen die bij de aanslagen op de Boston Marathon een ledenmaat verloor. Wij wensen haar enorm veel succes bij deze ongelooflijk knappe prestatie.

Deze vrouw rent 40 marathons voor een wel heel bijzonder doel >

Foto’s: Instagram (@adriannehaslet)

Laatste nieuws