Deze app vervangt jouw anticonceptie

De pil vergeten; het overkomt iedereen weleens. Maar geen paniek. Deze app vervangt jouw anticonceptie (zonder bijwerkingen). 

Lees ook

With no side effects.

De pil vergeten; het overkomt iedereen weleens. En dan net op de avond dat je klaar bent voor een avondje Netflix ’n chill met je vriend (en niet zwanger wilt worden). Geen paniek. Deze app biedt uitkomst.

Het Karolinska Institutet, een van de beroemdste medische instituten van Zweden, onderzocht de effectiviteit van The Natural Cycles app met betrekking tot het voorkomen van een zwangerschap. De resultaten zijn verbluffend: de app is namelijk even effectief als de pil maar dan zónder bijwerkingen.

Het enige wat je hoeft te doen is iedere ochtend je lichaamstemperatuur meten en invoeren in de app. Aan de hand daarvan kan de app voorspellen wanneer je zult ovuleren én wanneer je veilig seks kunt hebben. Op een groene dag is de kans op vruchtbaarheid klein (en kun je elkaar dus alle hoeken van de kamer laten zien). Een rode dag daarentegen betekent dat er een grote kans is op vruchtbaarheid (en kun je hieruit je conclusies trekken).

The Natural Cycles app wordt in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, de Verenigde Staten en Brazilië al volop gebruikt. Nu wij nog.

Shocking! Komt er een anticonceptie voor mannen? >>

Laatste nieuws

Zie ook