Dit is het ideale tijdstip om junkfood te eten

We weten héus wel dat het eten van junkfood niet bepaald gezond is. Kun je die hamburger toch niet weerstaan? Eet 'm dan op dit tijdstip! 

Lees ook

Laten we eerlijk zijn.

We weten héus wel dat het wegwerken van een sappige junkfood-burger niet bepaald gezond is. Een snelle, vette hap verhoogt het risico op diverse ziektes en is – uiteindelijk – funest voor je gemoedstoestand. Maar hé. We hebben allemaal wel eens een zwak moment. Kun je die o-zo herkenbare fastfood meltdown toch niet weerstaan? Let dan goed op.

Uit onderzoek van de Texaanse A&M University blijkt namelijk dat je het beste zo vroeg mogelijk (lees: voor de lunch) een vette hap kunt snacken in plaats van later op de dag. Je cellen worden dan minder aangetast, waardoor de kans op gezondheidsproblemen (van diabetes tot depressie) kleiner wordt.

Hoe later je start met het stillen van je junkfood craving, hoe waardelozer je je uiteindelijk voelt. Het laat op de avond eten van fastfood heeft namelijk een negatief effect op het natuurlijk ritme van je lichaam, waardoor het je slaap kan verstoren. Voortaan na een avondje uit toch maar niet naar de snackbar?

Oftewel, junkfood is nog steeds niet goed voor je, maar kun je een #treatyoself-momentje toch niet weerstaan? Eet die vette hamburger of pizza met extra kaas dan lekker in de ochtend.

Wil je junkfood-cravings helemaal voorkomen? Deze tips helpen je op weg! >>

Laatste nieuws

Zie ook