Dit is de simpelste truc om je snack-attack te stoppen

FOEI! Soms hoef je maar te kijken naar #foodporn-plaatjes en je begint al te watertanden. Gelukkig heeft de wetenschap onderzocht hoe we onze hunk

Lees ook

FOEI!

Soms hoef je maar te kijken naar #foodporn-plaatjes en je begint al te watertanden. De hunkering naar eten is NIET meer weg te denken en een graai in de koektrommel lijkt onvermijdelijk. Oftewel: wanneer je je zinnen op die lekkere – vul maar in – heb gezet, ben je vaak zo vastbesloten dat je er vrijwel direct aan toegeeft. Érg jammer, aangezien je cravings meestal uitgaan naar ongezonde hapjes.

Gelukkig heeft de wetenschap onderzocht hoe we onze hunkering tegen kunnen gaan. Wat blijkt? Je hongergevoel stillen is een fluitje van een cent. Het enige wat je tegen jezelf moet zeggen is: dit ga ik LATER op de dag eten. Gewoon jezelf verbieden om iets gelijk op te eten en zeggen dat je het later op de dag hebt verdiend. Door het eetmoment uit te stellen, ebt het hongergevoel langzaam weg. En dat helpt veel beter dan het jezelf gelijk te verbieden, waardoor de kans bestaat dat je aan niets meer kunt denken dan aan die chocola, chips, hamburger. Daar komt nog bij dat je door even te wachten in alle drukte misschien wel compleet vergeet dat die lekkernij ergens klaar lag. Snel uitproberen dus!

Een vieze keuken kan ervoor zorgen dat je sneller aankomt >>

Laatste nieuws

Zie ook