Dít zegt het over je als je graag reality-tv kijkt

Kardashian-liefhebbers opgelet! Ben jij reality-tv verslaafd? Uit onderzoek gepubliceerd in

Lees ook

Kardashian-liefhebbers opgelet!

Ben jij reality-tv verslaafd? Kun jij nooit wachten tot de nieuwe aflevering van Keeping up with the Kardashians en smul jij van tv-zenders als TLC (vooral als die bride to be weer eens in huilen uitbarst om níets)? Dan zou het zomaar kunnen dat je een tikje narcistisch bent.

Uit onderzoek gepubliceerd in Psychology of Popular Media Culture, blijkt dat er een relatie is tussen de hoeveelheid tv die je kijkt en de mate waarin je narcistische trekjes hebt. Ofwel: narcistische mensen kijken vaker, zeg dagelijks, televisie. Daarnaast keken de onderzoekers ook naar de relatie tussen verschillende tv-genres en narcisme. Wat bleek? Mensen die van reality-tv houden zijn narcistischer dan mensen die bijvoorbeeld vooral naar het nieuws kijken. Hetzelfde geldt voor mensen die regelmatig naar sportevents, debatten en thriller-, horror- of spannende dramaseries kijken.

Voor het onderzoek werd aan 565 studenten gevraagd hoeveel televisie ze keken en naar welke programma’s ze het liefst keken. Vervolgens deden ze een test om te zien hoe narcistisch ze waren.

Want denk jij? Zijn mensen die graag naar reality-tv kijken écht narcistischer? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten op onze Facebookpagina.

10 films die je wil zien in 2016 >

Laatste nieuws

Zie ook