Dé Thailand-guide

Thailand has it all: paradijselijke eilanden, hippiedorpen, culturele hoogtepunten, coole beachbars en toffe rooftops. Dit zijn onze tips. 

Waar moet je slapen, eten en surfen.

Thailand has it all: paradijselijke eilanden, hippiedorpen, culturele hoogtepunten, coole beachbars en toffe rooftops. Dit zijn de plekken waar je wezen moet.

Koh Lipe
Koh Lipe! O, wat zijn we dol op dit eiland. Aan de westkust, in het zuiden, ligt dit kleine eiland waar mensen op blote voeten lopen, de stranden witter dan wit zijn en de zeeën helderblauw. Je vliegt op Hat Yai en reist vervolgens over land en zee om dit eiland te bereiken. Er is een lange straat met restaurants en verder hoeft hier helemaal niets.

Castaway Resort
Op Koh Lipe slaapt leuk volk in één van de vele houten hutjes van Castaway Resort. Pal aan het strand, zodat je ’s ochtends zo de zee in stapt. Het restaurant meets beachbar meets lobby is een open ruimte van houten vlonders gevuld met zitzakken en chillhoekjes. Alles om die easy-going-vibe te laten leven.

Ad Lib
Slaap je een nachtje (of twee) in Bangkok, dan is Ad Lib waar je wil zijn. Dit designhotel mixt het coole interieur met heul veel groen (groene planten everywhere) en heeft een subliem restaurant. De kamers zijn simpel, clean en strak en het rooftop-zwembad net zo. Zodra je aan het zwembad ligt vergeet je even dat je midden in Bangkok slaapt.

Koh Kood
Al is geen enkel eiland daadwerkelijk onontdekt in Thailand, Koh Kood is een hidden gem (niet verder vertellen dus).

Soneva Kiri, Koh Kood
Je hoeft alleen maar het plaatje te zien om te weten dat deze plek god-de-lijk is. Aan het strand, midden in de jungle, ligt Soneva Kiri, een luxueus hotel. Hier komt een mensch tot rust. Je boekt er een privé-villa of suite, er zijn holistische behandelingen, maar de hele dag aan het waanzinnige zwembad vertoeven met een boek mag natuurlijk ook. Voor diegenen met een leuke spaarrekening.

Viewpoint café, Koh Kood
Eet verse vis en drink een cocktail bij Viewpoint café. Deze reuzeleuke tent ligt aan het langste strand van het eiland, Klong Chao.

Koh Mak
Boven Koh Kood ligt Koh Mak, een piepklein eiland met enkele accommodaties. Er is een klein straatje met knusse, lokale restaurants waar je kraakverse curry eet of een frisse smoothie drinkt.

Bamboo Hideaway en Seavana Beach Resort
Wil je het echte jungle gevoel? Slaap dan in de simpele hutten van Bamboo Hideaway. Hou je van iets meer comfort? Dan is Seavana Beach Resort een must, met een geweldig infinity-pool.

Koh Kradan
Wil je surfen? Dan moet je op Koh Kradan zijn. Dit eiland aan de westkust kent de beste golven en dus verzamelt de surfcrowd zich hier.

Tedje Fliers, oprichter van pr-agency Speak Easy Agency, is Thailand-lover en gaat elk jaar minstens twee keer. Haar vader heeft inmiddels z’n biezen gepakt en woont in het zonnige Hue Hin. Als iemand de spots kent, is zij het wel. Ze deelt haar tips.

The Iron Fairies
‘In Bangkok vind je me ’s avonds bij The Iron Fairies: een coole jazzbar waar je aan cocktails nipt en uitstekende burgers eet. Je kunt er je eigen “fairy dust” tappen om mee naar huis te nemen als aandenken. Nostalgie.’

Fietsen door Bangkok
‘Corny, maar o-zo leuk: een fietstocht door Bangkok. Doe dat met Co van Kessels, de allerleukste guide van Bangkok.’

Koh Pangan
‘Het Ibiza van Thailand, druk maar fijn. Ga er niet heen voor de legendarische fullmoon-party’s, maar huur een auto en ontdek het eiland. Ga snorkelen, doe aan yoga, ontdek de watervallen en struin door de jungle: Koh Pangan is fantastisch.’

Thong Nai Pan Noi
‘Het mooiste en leukste strand van Koh Pangan. Hier zitten een paar puike eettentjes waar je enorm lekker kunt eten.’

Restaurant Fisherman
‘Hands down het beste seafoodrestaurant van Koh Pangan.’

Zoek je het iets dichter bij huis? Dit zijn de tofste hotels van Amsterdam >>

Laatste nieuws