5 documentaires voor fans van Making a Murderer

Speculaties over een tweede seizoen gaan al een tijdje het internet over, maar in de tussentijd houden deze vijf documentaires je scherp (en in tranen

Voor het betere binge-werk.

Of je nu denkt dat Steven Avery schuldig is of niet, Making a Murderer doet wat met je als kijker. Speculaties over een tweede seizoen gaan al een tijdje het internet over, maar in de tussentijd houden deze vijf documentaires je scherp (en in tranen).

The Jinx

The Jinx vertelt het verhaal van Robert Durst, een Amerikaans vastgoedicoon die hoofdverdachte is in een aantal moordzaken. Drie uur lang ben je aan gissen en meeleven, zowel met Robert Durst als met de betrokkenen. Heeft deze lieve, ietwat vreemde man echt al deze moorden op zijn geweten of speelt iemand anders een slim spel? Gaan we nog niet verklappen, natuurlijk.

The Imposter

Wanneer in 1994 hun zoon verdwijnt is de familie Barclay uit Texas drie jaar lang in rouw, totdat ze het bericht krijgen dat hun zoon is gevonden. Hoewel hij in niks lijkt op zijn jeugdfoto’s, sluit de familie hem toch in de armen. Hij overtuigt iedereen met zijn horrorverhalen over de ontvoering, maar FBI-agent Nancy Fisher en privédetective Charlie Parker hebben hem door. Wat volgt is het bizarre verhaal van een ijskoude bedrieger.

Dear Zachary

Filmmaker Kurt Kuenne wil ter nagedachtenis aan zijn beste vriend Andrew Bagby, die werd vermoord door zijn vrouw Shirley Turner, een documentaire over hem maken. Terwijl Shirley in de gevangenis zit voor de moord op haar man, komt naar buiten dat ze zwanger is. En krijgt de documentaire een nieuwe wending, namelijk: een brief aan de ongeboren zoon van zijn beste vriend. Voel je al een traantje opkomen? Wees dan gewaarschuwd, want dit verhaal ontwikkelt zich razendsnel van mooi naar hartverscheurend en onwerkelijk. Je geloof in de goedheid van mensen wordt iedere minuut op de proef gesteld.

Capturing the Friedmans

Deze Acadamy Award-winnende documentaire vertelt het verhaal van upperclassfamilie Friedman die in de jaren 80 onder vuur lag vanwege kindermisbruik. Filmmaker Andrew Jarecki kwam bij de Friedmans terecht nadat hij een documentaire had gemaakt over kinderfeestjes in New York. Arnold Friedman trad hier vaak op als clown, samen met zijn broer Jesse en vader Arnold. En dat terwijl het drietal meerdere malen werd beschuldigd van kindermisbruik. Wat de documentaire bijzonder maakt is de grote hoeveelheid home-videos van de familie, zowel van vroeger als tijdens de rechtszaak.

The Thin Blue Line

Verhalen over mensen die ten onrechte zijn veroordeeld voor moord zijn niets nieuws, zo blijkt ook uit docudrama The Thin Blue Line uit 1988. Hier komt de corruptie van het rechtssysteem naar voren wanneer een man uit Texas wordt verdacht van de moord op een politieagent. Grappig detail: de film staat bekend als de eerste waarin nagespeelde reconstructies werden gebruikt.

Is deze bloedstollende, kersverse Netflix-serie jouw nieuwe verslaving?

Laatste nieuws