Als zij gelukkig is in de relatie, is hij dat ook

Recent onderzoek heeft aangetoond dat het geluk van de vrouw in een relatie, het geluk van de man beïnvloedt. Wij willen meer weten!

Lees ook

‘If mama ain’’t happy, nobody’’s happy.’ Hoewel mannen deze uitspraak misschien als totale onzin beschouwen, zit er een kern van waarheid in. Recent onderzoek heeft aangetoond dat het geluk van de vrouw in een relatie, het geluk van de man beïnvloedt.

Begripvol
De onderzoekers bestudeerden de gegevens van bijna 400 getrouwde koppels die gemiddeld 39 jaar getrouwd waren en van wie ten minste één van de echtgenoten 60 jaar of ouder was. In de studie werden vragen gesteld als ‘Voel je je gewaardeerd?’, ‘Begrijpt je partner je?’ en ‘Werkt je partner je op de zenuwen?’. Daarnaast werd de stellen gevraagd gedetailleerde dagboeken bij te houden over geluksmomenten in de relatie en bij activiteiten zoals winkelen, huishoudelijke taken en tv-kijken.

Geen invloed
De resultaten waren verbluffend. Hoe gelukkiger de vrouw in haar huwelijk is, hoe gelukkiger de man is met zowel zijn huwelijk als zijn leven in het algemeen. Daarnaast daalde het geluk van de man als zijn vrouw zich niet happy voelde in de relatie. But the opposite isn’’t true: het geluk van de man heeft geen invloed op het welzijn van de vrouw.

Dé verklaring
Hoe dit komt? Het is moeilijk hiervoor een verklaring te geven zonder mannen en vrouwen in een mannen-komen-van-Mars-vrouwen-van-Venus-hokje te stoppen, alhoewel daar toch de oorzaak lijkt te liggen. Deborah Carr, sociologe en co-auteur van de studie legt uit: “Mannen praten vaak minder over hun relatie dan vrouwen, waardoor hun marital unhappiness niet wordt doorgeseind.”

Lees ook: Esteé Lauder’s borstkanker campagne is 25 jaar

Bron: Het Nieuwsblad | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook