Waarom het een HEEL GOED idee is om in een Chanel- of Hermès-tas te investeren

Klik dit snel weg als je je spaarrekening niet wil plunderen. We vroegen aan experts wat een goede investering is. Vestairecollective. Bewaar a

Lees ook

Klik dit snel weg als je je spaarrekening niet wil plunderen.

We vroegen aan experts wat een goede investering is. En dan hebben we het niet over een huis of auto, maar een designeritem. Welke tas is het waard om in te investeren? Een Chanel- of Hermès-tas blijkt een goede investering, vertelt Fanny Moizant – oprichter en communications director van Vestiairecollective.com – ons.

Vestairecollective.com is gespecialiseerd in de verkoop van tweedehands luxegoederen, en krijgt dagelijks 20.000 items aangemeld. Gebaseerd op hun data van de afgelopen jaren, kan Fanny met zekerheid zeggen dat vooral de Hermès-Birkin bag en de Chanel 2.55 een slimme investering zijn. Zo blijkt de verkoopprijs van een Birkin bag de laatste jaren flink gestegen: bracht een vintage Birkin in 2012 nog € 7.490 op, in 2016 kost de hoogstgeprijsde Birkin op Vestiairecollective.com € 63.000 (!). Ook het record voor snelstverkochte item staat op naam van Birkin: een tas ter waarde van € 40.000 werd binnen 17 seconden verkocht. Op nummer twee van populairste merken staat Chanel, de Chanel 2.55 en de Chanel Boy zijn favoriet. Fanny Moizant: “Een Hermès of Chanel verliest geen waarde. Het is niet zoals een auto, die zodra je hem gebruikt al waarde verliest. Een vriendin van me kocht laatst een roze Hermès-tas. Ik vroeg haar waarom in godsnaam, en ze zei dat dit juist een goede investering was, omdat een roze Hermès zeer zeldzaam is en de waarde van een Hermès-tas de laatste jaren zo hard stijgt.” Een paar tips van Fanny om te zorgen dat je designertas z’n waarde behoudt:

  • Bewaar altijd alle verpakkingen die bij je designeritem horen, zoals de doos, dustbag, extra beschermers en de bon.
  • Verzorg je designeritem goed; zet ‘m niet zomaar ergens op de grond neer.
  • Krasje? Een briljante tip is om gezichtsvet te gebruiken, zo leerde Fanny van een Hermès-expert. Als er een krasje op het leer zit, gaan de tassendesigners met hun vinger langs hun gezicht en vegen ze het vet van hun huid over het krasje.

Mocht je je spaarpot kapot willen slaan, dan zijn dit volgens Vestiairecollective de 5 beste items om in te investeren:

  • Hermès-tassen (Constance, Kelly, Birkin)
  • Chanel-tassen (Boy, Timeless 2.55, N°5 bottle bag)
  • Louis Vuitton-tassen (Coppola)
  • Saint Laurent-tassen (Sac de Jour)
  • Céline-tassen (Phantom, Trio)

“Ik dineer met oud brood en pindakaas maar loop wel in Prada” >>

Laatste nieuws

Zie ook