Deze dingen maken je ECHT gelukkig

We love it. We NEED it. Het is niet gek dat we een lichte obsessie hebben voor geluksmomenten. Ze zijn namelijk énorm fijn. Hoe meer, hoe beter!

Lees ook

Ja-ha!

Het is niet gek dat we een lichte obsessie hebben voor geluksmomenten. Ze zijn namelijk enorm fijn, dus hoe meer, hoe beter! 

Helaas liggen zulke momenten niet altijd voor het oprapen, dus we blijven zoeken naar de kleine dingen die ons gelukkig maken. Denk aan een goed kopje koffie, een heerlijke wandeling of het scoren van een a-ma-zing outfit. Maar hou je vast: recent onderzoek leverde zes manieren op om je geluksgevoel een boost te geven.

1/ Zo vaak mogelijk seks

Uit onderzoek blijkt dat mensen die iedere dag seks hebben 187 procent gelukkiger zijn dan mensen die maar één keer per week seks hebben – en maar liefst 525 procent gelukkiger dan mensen die maar één keer per jaar seks hebben. Endorphine overload. Níet goed voor je happiness: onenightstands!

Zo belangrijk is seks dus voor je relatie >>

2/ Wees geduldig in een nieuwe relatie

Duik niet direct met je afspraakje in bed als je pas net aan het daten bent. Vrouwen die er pas na de vijfde date vol voor gaan, hebben 35 procent meer kans op geluk dan vrouwen die hun date na de eerste ontmoeting mee naar huis nemen. Bouw de spanning dus langzaam op.

3/ Ga vaker met je vrienden op stap

Mensen die zes avonden in de week uitgaan, hebben een grotere kans op geluk dan mensen die nooit uitgaan. Hoeveel groter? 536 procent! Vullen maar, die agenda!

4/ Stop het stalken van je ex op Facebook

Je hebt 73 procent meer kans om gelukkig te zijn als je je ex níet stalkt op social media. Logisch, aangezien we de foto’s van zijn nieuwe vriendin als pure marteling ervaren. Blokken dus, dááág!

5/ Eet geen fastfood

Fastfood lovers hebben 60 procent minder kans om gelukkig te zijn; je wordt niet happy van al die happy meals.

6/ Neem een hobby

Hobby’s waar je het gelukkigst van wordt: koken, sporten en socializen met je vrienden onder het genot van een glaasje wijn. Combineren kan natuurlijk ook.

Dit zijn de gelukkigste landen ter wereld >>

Laatste nieuws

Zie ook