Door foodpics te maken geniet je meer van je eten

#FOODPORN Of je het nu zelf ook doet of er een fervent tegenstander van bent: foodsnaps blijken een groot voordeel te hebben. Voor het onderzoe

Lees ook

#FOODPORN

Of je het nu zelf ook doet of er een fervent tegenstander van bent: foodsnaps blijken een groot voordeel te hebben. Door eerst een foto van je eten te maken, smaakt je eten namelijk beter. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit van Philadelphia en de Universiteit van San Diego.

Voor het onderzoek werden drie studies met elk ruim 120 respondenten geanalyseerd. Daaruit bleek dat een pre-maaltijdfoto een positievere evaluatie van die maaltijd oplevert. De verklaring: door eerst een foto te maken voor we iets gaan eten, stellen we het eten zelf vrijwillig nog even uit. We nemen een momentje om ons eten te bewonderen, waardoor we ons er meer op gaan verheugen en er daarna nog meer van genieten. Daartoe moet het eten dat op de foto gaat er overigens wél heel erg lekker uitzien.

foodpic foodporn

We fotograferen al dat lekkere eten vooral zodat we het ons later kunnen herinneren. Maken we echter een foto van eten dat er niet bijster lekker maar wél heel gezond uitziet, is dat volgens onderzoeker Sean Coary, assistent-professor food marketing aan de Universiteit van Philadelphia, vooral een manier om aan anderen te laten zien dat we gezond leven en bij de ‘fit club’ horen.

Dus zet gerust al die fotogenieke ontbijtjes en kunstige gerechten op de kiek!

Bron: Happyinshape.nl

Dit zijn de beste brunchplekken van Amsterdam >>

Laatste nieuws

Zie ook