“Man en kinderen bestonden niet meer: ik wilde de postbode”

“Ik had allang gezien dat zijn lichaam perfect was, en het idee om het eindelijk te voelen wond me behoorlijk op. Bibian fantaseerde over vreemdgaan.

Lees ook

“Hij droeg een drakenoverhemd en foute gympies, maar ik vónd hem sexy”

Bibian (34): «Wat was ik blij toen ik op mijn tweeëndertigste een nieuwe baan vond. Een jaar daarvoor was ik wegens een reorganisatie ontslagen als directiesecretaresse en na alle afwijzingen voelde ik me op de arbeidsmarkt een fossiel. Ik had de moed al bijna opgegeven toen ik bij een groothandel aan de slag kon als telefoniste-receptioniste. Niet bepaald mijn droombaan, maar het was een solide bedrijf en ik kwam terecht in een leuk team.

Naast mijn baliewerkzaamheden moest ik dagelijks de postzak met bedrijfscorrespondentie labelen en klaarzetten, zodat hij kon worden opgehaald. Het was geen superintelligent werk, maar omdat ik alles vlot onder de knie had, groeide ik uit tot een soort vraagbaak. Ik voelde me als een vis in het water bij mijn nieuwe werkgever. Soms kreeg ik zelfs leuke opdrachten tussendoor en bij ziekte of verlof verving ik de directiesecretaresse.

Gevaarlijke flirt
Ik werkte er vier maanden toen de suffe postbode die dagelijks rond vijven kwam, werd vervangen door een jonger exemplaar. Wat een leuke vent, dacht ik meteen. Hij was helemaal mijn type en had alles wat mijn man niet had: een kaalgeschoren kop, grote spierbundels en ogen die een binnenbrandje aanwakkerden. Ralph heette hij, en we raakten aan de praat. Ook hij was werkloos geweest. Zijn eigen sportschool was failliet gegaan en hij pakte nu alles aan. Ik bewonderde zijn moed en opgewektheid en werd zelf ook vrolijk van zijn positieve instelling. Vanaf die dag kwam Ralph dagelijks. Ik merkte dat ik steeds meer uitkeek naar zijn komst. Vanaf half drie keek ik de wijzers van de klok al vooruit, in de hoop dat de tijd sneller zou wegtikken. Ik zag het als vermaak, wat onschuldig geflirt. En zolang ik niet over het randje ging, kon dat best als getrouwde vrouw. Ralph had altijd een aanstekelijk verhaal en zag overal de positieve kant van in. Ik fleurde helemaal op. Mijn man Frank en ik waren bijna elf jaar samen en thuis hoorde ik vaak niets anders dan geklaag. Uit zijn werk was hij altijd moe en keek hij het liefst tv. Bovendien is Frank heel voorzichtig met geld, zeg maar gerust gierig. Als ik al een keer uit eten wilde, ging hij het liefst naar de pizzeria. En dan alleen als mijn moeder kon oppassen, want met een betaalde babysit werd het allemaal veel te duur. Zelf was ik door de kinderen ook vaak moe. Onze zoon en dochter hebben een lichte hyperactiviteitstoornis waardoor ze thuis erg aanwezig zijn. Normaal kan ik dat prima handelen, maar ik merkte dat ik door het lichtzinnige van Ralph, thuis kortaf werd. Bij hem klonk alles vrolijk en makkelijk, hij maakte van het leven een feestje. Maar thuis verliep op sommige dagen werkelijk álles moeizaam. As ik op zo’n dag ’s avonds de hand van Frank over mijn dijen voelde glijden, fantaseerde ik stiekem wel eens dat het Ralph was die mij verleidde.

Rozen van de postbode
Ik werkte vier dagen per week en was op Valentijnsdag vrij. Frank was mij totaal vergeten. Geen kaartje, geen verrassing of lief appje: helemaal niets. Teleurgesteld ging ik de volgende dag naar kantoor. ‘Er zijn gisteren bloemen van je man voor je bezorgd’, zei een collega. Ik wist wel beter. Frank wist dat ik vrij was geweest en hij zou bovendien nooit bezorgkosten betalen. Ralph daarentegen had mijn adres niet en wilde blijkbaar zo laten weten dat hij mij ook leuk vond. Het kon niet anders of ze waren van Ralph. ‘Voor een bijzondere vrouw’ stond er op het kaartje aan de bos rozen. Mijn collega’s waren er tot mijn grote opluchting zonder meer van uitgegaan dat mijn man zo attent was geweest. Die middag wist ik niet goed hoe ik moest reageren naar Ralph. Als ik eerlijk was, moest ik toegeven dat mijn geflirt helemaal niet meer zo onschuldig was. Af en toe fantaseerde ik zelfs over een leven samen met Ralph. Ik droomde een keer dat hij mijn hand pakte en vroeg of ik alles achter me kon laten en met hem mee ging. In mijn droom had ik zijn hand gepakt. Dat beangstigde me, maar tegelijkertijd vond ik het ook heel spannend om weer begeerd te worden. Die middag stond ik blozend voor Ralph en bedankte hem voor de bloemen. Hij knipoogde en ik voelde mijn hart twee slagen missen.

“Ik had allang gezien dat zijn lichaam perfect was, en het idee om het eindelijk te voelen wond me behoorlijk op. Ik kocht zelfs nieuwe lingerie voor onze date”

Stapelverliefd
Vanaf die dag werden onze gesprekken intensiever. Zodra het bestelbusje de parkeerplaats opreed, zat ik klaar met mijn mooiste lach. Steeds langer kletsten we aan de balie. We spraken over ‘de grote dingen des levens’, zoals het overlijden van zijn ouders en mijn plannen om weer te gaan studeren. Ik besefte dat ik stapelverliefd op Ralph was geworden. ’s Ochtends stond ik voor mijn kledingkast te dralen om een leuk setje uit te zoeken. Ik viel vier kilo af en droeg elke dag de lipstick waarmee Ralph me ooit had gecomplimenteerd. In mijn huwelijk werd ik steeds lakser. Al een paar maanden moest ik zin in seks met Frank forceren, maar nu draaide ik hem in bed steeds vaker mijn rug toe. En áls we het deden, verbeeldde ik me dat Ralph op me lag. Op momenten dat de kinderen erg druk waren, vluchtte ik soms het huis uit. Het leek Frank niet te deren. Ook hij trok zich steeds meer terug. Toen we op eerste paasdag zwijgend tegenover elkaar zaten te gourmetten met de kinderen, voelde ik me intens eenzaam. Ik dacht aan Ralph en wat hij nu aan het doen zou zijn, en ik vroeg me af of hij ook aan mij dacht.

Een paar dagen later vroeg Ralph mijn privéadres. Of ik het leuk vond als hij een kop thee kwam drinken. Verder niets, zei hij erbij. In een opwelling schreef ik het op en maakten we een afspraak voor twee weken later. Al die tijd kon ik bijna niet slapen. Als ik ’s nachts lag te woelen maakte ik me zorgen of hij mijn huis wel gezellig of stijlvol zou vinden. Ik verbeeldde me dat hij me uitkleedde op de bank, dat ik zijn gespierde borst voelde en dat we gepassioneerde, tedere seks hadden. Ik had allang gezien dat zijn lichaam perfect was, en het idee om het eindelijk te voelen wond me behoorlijk op. Ik kocht zelfs nieuwe lingerie voor onze date.

vreemdgaan

Op de dag zelf was ik op van de zenuwen. Ik dweilde de kamer twee keer, douchte bijna een uur en bleef me maar verkleden. Toen Ralph voor de deur stond, droeg hij een zwart overhemd met korte mouwen en geborduurde draken. Net als zijn foute gympies probeerde ik het te negeren. Ik werd volledig in beslag genomen door zijn ondeugende ogen en de onwerkelijke gedachte dat hij in mijn woonkamer stond. Wat vond ik hem sexy. De manier waarop hij zijn handen onbewust over zijn hoofd streek als hij nadacht, zijn glimlach. Hij maakte me helemaal gek. Na de koffie stond hij op en liepen we samen naar de hal omdat ik hem de wc wilde aanwijzen. Al dralend trok Ralph me ineens naar zich toe en zoende me. Hij schoof zijn hand onder mijn truitje. Gretig ging ik erop in en we kusten alsof we elkaar wilden opeten. Het voelde hemels. Vol overgave drukte ik mijn heupen tegen hem aan en ik verlangde naar meer. Tot ik achter hem de foto’s van mijn kinderen zag hangen. Het leek net of ze zagen wat hun moeder aan het doen was, en dat voelde toen ineens zó verkeerd. In een reflex duwde ik Ralph van me af. ‘Ik kan het niet’, prevelde ik, ‘Je kunt beter gaan.’ Ralph reageerde geïrriteerd en mopperde iets over uitlokking, maar tot mijn grote opluchting vertrok hij.

“Ik had al mijn romantische ideeën op Ralph geprojecteerd”

Beschuldigingen & frustratie
Zodra hij weg was zakte ik op de bank in elkaar. Wat had ik gedaan? Ik had in mijn egoïstische droom gedaan alsof mijn man en kinderen niet bestonden en totaal niet gedacht aan de consequenties. Wilde ik mijn kinderen echt al dat verdriet aandoen? En wat als Ralph tegenviel? Hoe goed kende ik hem eigenlijk? Helemaal niet! Ik had gewoon al mijn romantische ideeën op hem geprojecteerd. En ook al was mijn man gierig, onattent en een tikje saai, hij was me wel trouw voor zover ik wist. Frank was er altijd voor me geweest als ik hem nodig had. Wilde ik onze geschiedenis samen zomaar opgeven? Ik barstte in huilen uit en zwabberde de rest van de middag als een zombie door het huis.

Die avond jankte ik het hele verhaal en al mijn onvrede eruit. Frank schrok zich rot. Hij had niet door hoe diep alles zat. Natuurlijk had hij gemerkt dat ik was afgevallen en me terugtrok, maar hij dacht dat het te maken had met mijn twijfels over m’n eenvoudige baantje en de keuze om weer te gaan studeren. Hij wilde me rust gunnen. Die nacht hebben we gepraat tot het licht werd en een heleboel over elkaar geleerd. Alle beschuldigingen en frustraties kwamen eruit. Ook ik kreeg de wind van voren. Hij verweet me dat ik zo chagrijnig kon zijn en zei dat-ie zich regelmatig heel erg buitengesloten had gevoeld. De schellen vielen ons van de ogen. Maar we voelden dat we nog veel van elkaar hielden en elkaar niet kwijt wilden. We beseften dat we daar wel iets voor moesten gaan doen. Nog dezelfde week boekten we op internet een weekendje Antwerpen voor ons tweeën.

Happy end
Ralph knikte de volgende dag toen hij de postzak kwam halen. Hij vroeg hoe het met me ging, maar binnen twee minuten stond hij weer buiten. Ik kopieerde zijn gedrag en vanaf toen waren we vriendelijk afstandelijk. Verder dan een oppervlakkig verhaal over een tv-programma kwamen we niet meer. Een paar maanden later ging hij voor een sportschool in een stad verderop werken en werd hij vervangen. De grootste afknapper kwam toen hij een paar weken daarna in de kantine over de tong ging. Ralph bleek al jaren een vriendin te hebben en samen te wonen. Wat was ik enorm blij en opgelucht dat het bij die ene kus was gebleven, en dat ik Frank nog steeds in zijn ogen kon kijken.

Nooit meer zal ik met een andere man verdergaan dan een leuk gesprek. Ondanks onze strubbelingen, die er soms zeker nog zijn, heb ik mijn eigen man weer terug. Hij is degene met wie ik gelukkig ben en uiteindelijk oud wil worden.»

Laatste nieuws

Zie ook