Overwerken is hartstikke ongezond

Snel inpakken en wegwezen en neem vóóral NIET je laptop mee. Wat blijkt? Uit een recent onderzoek is er gebleken dat overwerken reuze ongezond is voor

Lees ook

Stipt 18.00 uur de deur uit dus.

De laatste paar minuten gaan in en dan is het 18.00 uur. Ja-ha! Snel inpakken en wegwezen en neem vóóral NIET je laptop mee. Want wat blijkt uit een recent onderzoek? Overwerken is reuze ongezond.

Het artikel hierover in Journal of Occupational and Environmental Medicine meldt dat mensen die meer dan 45 uur per week werken een verhoogd risico hebben op hartkwalen. Werknemers die meer dan 55 uur werken hebben 16% meer kans op hart- en vaatziekten, en met een werkweek van meer dan 60 uur stijgt dit percentage naar 35% (!). Aan de studie deden 1900 mensen mee die allemaal al minstens 10 jaar fulltime werken.

Uit weer een ander onderzoek blijkt dat regelmatig overwerken de kans op een beroerte verhoogt én je stemming en concentratie negatief beïnvloedt. Ook goed om te weten: hoe langer je op kantoor blijft, hoe minder productief je wordt. Studies tonen aan dat iemand die 70 uur werkt niet veel productiever is dan iemand die 55 uur werkt. Dat zijn dus eigenlijk 15 weggegooide uren. Kortom, voortaan op tijd naar huis!

Een stressvolle job kan je schokkend veel levensjaren kosten >>

Laatste nieuws

Zie ook