Wow, dit Griekse eiland ken je vast nog niet

Is Nisyros jouw nieuwe vakantiebestemming? Nisyros is een vulkanisch eiland met zwarte stranden, prachtige gebergten, schattige gele en witte huisjes.

Is Nisyros jouw nieuwe vakantiebestemming? Nisyros is een vulkanisch eiland met zwarte stranden, prachtige gebergten, schattige gele en witte huisjes en mooie middeleeuwse gebouwen. Deze idyllische plek is waar we willen zijn! En het goede nieuws is: het is niet eens ver van huis.

Arty
Het vulkaaneiland is wordt vooral bezocht als dagtrip door toeristen. Sinds een aantal jaar trekt het echter ook een heel ander publiek aan: artistiekelingen uit Athene die hier hun vakantie vieren en inspiratie opdoen. Die arty crowd zit ‘’s avonds bij een lokaal barretje aan een mojito te nippen of verse vis te eten in een van de knusse restaurants. Overdag struinen deze mensen over de (mini)markt met vers fruit, vertoeven ze op een fijn terras of liggen ze met hun tenen in het zand in een rustig baaitje.

Waanzinnig uitzicht
Slapen doe je bijvoorbeeld bij Sterna, een zeventiende-eeuwse ruïne in het bergdorpje Pantoniki, die is verbouwd tot villa. Er zijn studio’s en kamers, en de kunstenaars (die eigenaar zijn) hebben er ruimtes waar ze werken. Hun kunststukken steken mooi af tegen de witte stenen muren en er is een fantastisch dakterras met uitzicht over Kos en Bodrum. Als je ons zoekt, zitten we daar. Met een goed boek. Zucht.

146_3

146_5

146_11

Heb je al geboekt? Dan tippen we nog het Hohlaki-strand.

2a52c4cdd03f6b379f80667136976476

Lees ook: Update: de Parijse hotspots die je nu moet uitproberen

Beeld: iStock

Laatste nieuws