De top 10 meest invloedrijke First Ladies

Terwijl heel Amerika in de ban is van de presidentsverkiezingen, zetten wij de meest invloedrijke First Ladies voor je op een rij.

Lees ook

“Next to every man, there is a great woman…”

De 58e Amerikaanse verkiezingsstorm is losgebarsten en terwijl heel Amerika in de ban is van de presidentsverkiezingen, zetten wij de meest invloedrijke First Ladies voor je op een rij.

10/ Michelle Obama (Barack Obama: 2008-2016)

First Lady invloedrijke First Ladies Michelle Obama
Kicking off the list
is de eerste Afro-Amerikaanse First Lady. Alhoewel Michelle een inspiratiebron is voor de modewereld, wordt zij vooral geprezen voor haar werk ten behoeve van de bestrijding van armoede, gezond leven en educatie. Een hoogvlieger die menig mens inspireert met haar iconische speeches!

Dit zou Michelle Obama naar kantoor dragen >> 

9/ Edith Wilson (Woodrow Wilson: 1913-1921)

Beter bekend als first female president. Dat zit namelijk zo: toen haar man een beroerte kreeg, verpleegde ze hem en nam ze het presidentiële stokje tijdelijk van hem over. Achter elke man staat een sterke vrouw, die ook zelf de brains heeft om een land te leiden.

8/ Dolley Madison (James Madison: 1809-1817)

Een chique dame die zo veel klasse uitstraalde dat ze menig buitenlands hoogwaardigheidsbekleder imponeerde met haar eenvoudige, luxueuze stijl. Dolley was knap en slim; deze vrouw redde de nationale schat, het portret van de eerste president van de Verenigde Staten George Washington, toen de Britten in 1814 de hoofdstad binnenvielen tijdens de oorlog.

7/ Nancy Reagan (Ronald Reagan: 1981-1989)

Deze actrice veroverde het hart van een president. Nancy stond bekend als glamorous met een pittig randje. Ze was essentieel in de wereldwijde ‘Just Say No’-campagne tegen drugsgebruik en vergrootte de bewustwording van Alzheimer nadat bij haar man de diagnose werd gesteld.

6/ Lady Bird Johnson (Lyndon Johnson: 1963-1969)

Deze hoogopgeleide vrouw financierde het begin van de politieke carrière van haar man en was de eerste First Lady die op eigen kracht miljardair werd. Oh, en the list goes on, want daarnaast was ze een aanzienlijke steun voor natuurbeschermingsprojecten, regelgeving en de Civil Rights Act; een mijlpaal in de Amerikaanse geschiedenis.

5/ Jackie Kennedy (John Kennedy: 1961-1963)

invloedrijke First Ladies
De benjamin, maar daardoor zeker niet minder invloedrijk. Integendeel, Jackie was immer gracieus als First Lady, waardoor de reputatie van Amerikanen wereldwijd in een beter daglicht kwam te staan. De wereld adoreerde haar… Een liefde die groeide toen ze na de moord op haar man het land met moed en waardigheid leidde.

4/ Rosalynn Carter (Jimmy Carter: 1977-1981)

Meer dan alleen een onverbiddelijke steun voor haar man, was Rosalynn een van de weinige First Ladies die vergaderingen bijwoonde. Wat ze in haar vrije tijd deed? Prediken voor gezondheid, mensenrechten en kunst, om maar een paar zaken te noemen. Activiteiten die ze na de ambtstermijn van haar man vol passie doorzette.

3/ Betty Ford (Gerald Ford: 1974-1977)

De eerste First Lady die openlijk haar opinie over taboes deelde. Vrouwenrechten, abortus, verslaving; zij had er een mening over. Haar borstamputatie vergrootte de voorlichting over borstkanker en het Betty Ford Center is tot op de dag van vandaag als een onvoorwaardelijke steun voor verslaafde patiënten.

2/ Eleanor Roosevelt (Franklin Roosevelt: 1933-1945)

Een topvrouw die zich inzette voor burger-, vrouwen- en mensenrechten. Ze hielp met het opstellen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens die haar in één klap de titel The First Lady of the World gaf.

1/ Hillary Clinton (Bill Clinton: 1993-2001)

Firsty Lady invloedrijke First Ladies Hillary ClintonMet stip op nummer 1 staat co-president Hillary die zich al jaren inspant ten behoeve van kinderen en gezinnen. En laten we vooral niet vergeten dat zij al haar steentje bijdroeg als Obama’s Secretary of State. Een vrouw die jarenlang haar man steunde als First Lady, wordt nu gesteund door haar man in de run voor het Amerikaanse presidentschap. Zijn Amerika en de rest van de wereld klaar voor Amerika’s first female president en First Man?

Wij wel!

Hét telefoongesprek van Hillary Clinton en Donald Trump >>

Laatste nieuws

Zie ook