4 dingen die je kunt leren van een stagiair

Je kunt veel meer leren van een stagiair dan je denkt. Dit namelijk.

Lees ook

Meer dan je denkt.

Ze snapchatten alles wat er op de werkvloer gebeurt, ‘appen’ je als ze ziek zijn en sluiten e-mails af met smileys. En dat moet je vooral voor lief nemen, want die verdomd handige stagiaires kunnen jóu een hoop leren. Echt waar.

1/ Ze zijn pro in sociale media
Ze zitten continu op Snapchat, Facebook en Instagram, maken selfies en weten alles van de nieuwste Kylie Jenner-updates. En daarom weten ze dé hashtags om wel (en niet) te gebruiken, welke accounts je moet volgen om op de hoogte te blijven van de trending topics én welke apps hot zijn in hun doelgroep. Gebruik deze kennis om je business te promoten, te checken wat je concurrentie doet en om eventueel nieuwe doelgroepen aan te spreken.

2/ Ze weten alles over de nieuwste ontwikkelingen en laatste trends
In jouw (en dus jullie) werkgebied. Voordat ze stage bij je kwamen lopen zaten ze daar namelijk dagelijks voor in de collegebanken. Gebruik hun kennis om je geheugen op te frissen en nieuwe trucs te leren voor de toekomst.

3/ Ze hebben een frisse blik
En daardoor verwonderen ze zich over dingen die jij allang niet meer ziet. Dat kan interessante inzichten opleveren die jou een voorsprong kan geven ten opzichte van andere collega’s.

4/ En tot slot: ze hebben (meestal) een geweldige werkethiek
Stagiaires zijn vaak als eerste binnen en lopen als laatst weer de deur uit. Niet alleen uit beleefdheid, maar vooral omdat ze gedreven zijn, álles willen leren en zich voor de volle 110 procent inzetten. Die werkinstelling kan ook een nieuwe drive ontlokken bij jou en je collega’s.

Herkenbare carrièrefouten die je als twintiger maakt >

Laatste nieuws

Zie ook