Stress alert: dit zijn de meest hectische banen

Zwetend wordt je wakker en zo begint je volgende dag weer. Dit zijn signalen dat je waarschijnlijk véél te veel werkdruk op je hebt.

Lees ook

OEI!

Deadlines, planningen, stress! Een te hoge werkdruk kan ertoe leiden dat elke dag een race tegen de klok wordt en dat je je werk ongewild mee naar bed neemt. Maar hebben we het daadwerkelijk zo zwaar? Als je in salesbranche werkt waarschijnlijk wel, of bij de brandweer. Sterker nog: uit een onderzoek van de US Public Health Service blijkt dat salestijgers het hoogste risico hebben op een beroerte of hartaanval. Voor alle duidelijkheid heeft CareerCast de tien meest stressvolle banen ter wereld voor je op een rij gezet >>

/1. Uitgezonden militair personeel
/2. Generaal in het leger
/3. Brandweerman
/4. Piloot
/5. Event coördinator
/6. PR-manager
/7. Manager/bedrijfsleider
/8. Krantenjournalist
/9. Politieman
/10. Taxichauffeur

Bovenstaande banen hebben een paar dingen gemeen: ‘‘De stress die bij een baan komt kijken wordt grotendeels bepaald door de hoeveelheid verantwoordelijkheid en het aantal ‘noodgevallen’ dat getackeld moet worden”, zegt Kyle Kensing van CareerCast. “Banen waarbij je vaak in onvoorspelbare situaties of gevaar terechtkomt, zijn het meest stressvol.” Maar ook als jouw baan er niet tussen staat, kunnen angst om je werk kwijt te raken, lange werkdagen of slechte management de nodige spanning veroorzaken. Af en toe een uurtje yoga dan maar?

Een stressvolle job kan je schokkend veel levensjaren kosten >>

Laatste nieuws

Zie ook