Zo train je je buikspieren terwijl je loopt

Het is dus écht mogelijk - lopend je buik trainen. We komen steeds dichterbij de zomer dus een strakkere buik doet niemand kwaad.

Lees ook

Lees en leer!

Het is dus écht mogelijk, lopend je buikspieren trainen. En het is helemaal fijn om summer-proof te worden door gewoon een paar dingen te veranderen aan je wandelpatroon. Volgens fitnessexpert en wandelgoeroe Sarah Kusch begint het allemaal met de dwarse buikspier. “Deze spier stabiliseert je bekken, houdt je in evenwicht en geeft je buik vorm. Doordat deze spier tijdens het lopen een rol speelt bij het vinden van je evenwicht en het bewegen van je benen, kun je hem eenvoudig al wandelend trainen. Én zo verbrand je meteen extra calorieën. Een gouden combinatie voor een strakke buik.” Klaar om je buik aan te pakken?

/ Armen zwaaien
Doe vanuit je core (dus niet je onderlichaam) de molenzwaai met je armen. Het bewegingstempo wordt hierdoor hoger, waardoor je meer calorieën verbrandt, en door te zwaaien activeer je spieren in je onder- en bovenlichaam en dus ook je buik.

/ Helling op
Wil je ook je billen trainen, dan raden we je aan om drie keer per week een helling te pakken. Geen berg in de buurt? Het trappenhuis volstaat ook. Door de extra inspanning neemt je spiermassa toe en verbrand je meer calorieën. “Wanneer je spiermassa groeit, versnelt je metabolisme – wat ervoor zorgt dat je ook meer calorieën verbrandt in rust. Het resultaat (mits je voedingspatroon op orde is): een strakkere buik.”, aldus Kusch.

/ Buik inhouden
De sleutel tot het activeren van je dwarse buikspier, volgens Tiffany Cruikshank, oprichtster van Yoga Medicine. Houd tijdens het lopen je buik in door je ribbenkast op te tillen en je taille naar binnen te trekken. Deze kleine aanpassing neemt de druk van je heupen weg en zorgt ervoor dat je ademhaling versnelt. Dit verbetert je houding en activeert je buikspieren. Twee vliegen in één klap dus!

/ Robot-moves
Oké, misschien zie je er een beetje gek uit als je de Terminator-move doet, maar het is zó de moeite waard. Wanneer je met je benen gestrekt loopt, activeer je zowel je heup- als lage buikspieren. Probeer je benen wel zo’n 60 centimeter van de grond te tillen terwijl je een stap zet.

Redacteuren bloggen over hun #mcfitchallenge, deel 1 >>

 

Laatste nieuws

Zie ook