5 manieren om Internationale Vrouwendag 2016 te vieren

8 maart is het weer zover.

Lees ook

Het is alweer 8 maart…

1/ Bezoek een speciaal event
Op ongelooflijk veel plekken in Nederland worden vrouwen vandaag in het zonnetje gezet. Informatiemarkten, entertainment, workshops, discussieavonden. Benieuwd wat er bij jou in de buurt te doen is? Check deze lijst.

2/ Vier vrouwencreaties
Maak een playlist met je favoriete vrouwelijke artiesten, ga naar een toneelstuk dat geregisseerd of geschreven is door een vrouw of kies een film op Netflix die gecreëerd is door een dame. Vandaag vier jij het werk dat wij vrouwen verzet hebben.

3/ Doe iets om vrouwen te empoweren
Doneer bijvoorbeeld geld aan Free A Girl of Plan Nederland of help in een lokaal opvanghuis voor vrouwen. Een klein gebaar om iedere vrouw de kans te geven meer uit zichzelf te halen.

4/ Bedank de belangrijke vrouwen in je leven
Organiseer een etentje, filmavond of stuur gewoon een bloemetje of lieve kaart. Want eerlijk: waar zou je zijn zonder hen?

5/ Maak plannen om iets bijzonders te doen, beleven of meemaken. Want als vrouw kun je álles.
Lees ter inspiratie onze verhalen over sterke vrouwen. Over de 45-jarige Mina Guli die veertig marathons rent voor een wel heul bijzonder doel, de eerste vrouwelijke bokscoach van India. de Nederlandse Kristel die vluchtelingen hielp op Koshet verhaal van de meest gezochte vrouw van Irak en een interview met vier vriendinnen die 14 duizend kilometer fietsten op twee tandems voor – jawel – vrouwenrechten.

8 vrouwen die in 2015 lieten zien dat álles mogelijk is >

Laatste nieuws

Zie ook