Deze vrouw rent 40 marathons voor een wel heel bijzonder doel

Voor een wel heel bijzonder doel.

Lees ook

Bijzonder knap. (En moedig!)

De 45-jarige Mina Guli is bezig met een bijzonder project. De hardloopster wil de eerste zijn die veertig marathons voltooit in (jawel) zeven weken ? in maar liefst zeven verschillende woestijnen, op zeven continenten. En dat doet ze allemaal met één doel: aandacht vragen voor de wereldwijde watercrisis.

Door de enorme groei van de wereldbevolking en het waterverbruik kan de aanvoer van schoon drinkwater de komende jaren grote problemen opleveren. Als er niets verandert, zal de vraag naar water in 2030 wereldwijd 40 procent groter zijn dan het aanbod. Om aandacht te vragen voor deze gevaarlijke situatie rent Mina nu veertig marathons.

De Australische wateractiviste is op 1 februari gestart in Spanje en als het goed is, is ze klaar op 22 maart – heel toepasselijk op Wereld Waterdag 2016. In totaal zal Mina 1688 kilometer hardlopen door woestijnen in Spanje, Jordanië, Antarctica, Australië, Zuid-Afrika, Chili en de Verenigde Staten. Met temperaturen variërend tussen -23 graden en +45 graden Celsius. Op de hoogte blijven van hoe het haar vergaat? Je kunt Mina volgen via @thirst4water.

mina-guli-thirst-3 thirst-mina-guli-1
Beeld: Kelvin Trautman / Faceook Thirst 4 Water

Laatste nieuws

Zie ook