Science says: van in het donker eten val je af

Yep, weer een rare wetenschappelijke ontdekking. Val je van geblinddoekt eten af? De geblinddoekte proefpersonen aten 9% minder calorieën en gaven

Science says: van in het donker eten val je af

Yep, weer een rare wetenschappelijke ontdekking.

Val je van geblinddoekt eten af? Wetenschappers zeggen van wel. Onderzoekers aan de Universiteit van Konstanz in Duitsland deden een experiment waarbij een deel van de proefpersonen geblinddoekt door een skibril een coupe ijs moest eten, terwijl de andere proefpersonen hun ijsje gewoon konden zien. Er werd ze verteld dat zoveel mochten eten als ze wilden.

De geblinddoekte proefpersonen aten 9% minder calorieën en gaven hun ijs een minder hoog cijfer. En dat terwijl ze dachten dat ze veel meer hadden gegeten dan de anderen ? wel 88% meer dan ze echt hadden gegeten.

De onderzoekers hebben een aantal verklaringen. Ten eerste zorgt het blinddoeken voor het verschil tussen hoeveel je denkt dat je eet en hoeveel je daadwerkelijk eet. Omdat je je eten niet ziet, weet je het niet. Ten tweede eet je precies totdat je je vol voelt en niet voor de gezelligheid of omdat het er 'toch staat'. En ten slotte zorgt het donker ervoor dat een essentieel deel van de spijsvertering, het vrijkomen van speeksel en maagsappen, geblokkeerd wordt, waardoor je minder snel kunt eten en meer moeite hebt met eten.

Natuurlijk kunnen we echt HELEMAAL niks met dit nieuwtje ? zie je jezelf al aan tafel zitten met een blinddoek? Maar mocht je toch in zijn voor wat fun, doe vanavond dan het licht uit en eet in het donker. Een keer wat anders en harstikke gezond.

Elke dag een banaan is belachelijk gezond >>