The Curvy Columnist – Even voorstellen…

Mogen we je voorstellen aan onze gloednieuwe columniste Mayra Louise, a. Over een weekje begin ik met een maandelijkse column voor Marie Claire. I

Lees ook

Mogen we je voorstellen aan onze gloednieuwe columniste Mayra Louise, a.k.a. The Curvy Columnist.

Over een weekje begin ik met een maandelijkse column voor Marie Claire. Ik kan me zo indenken dat jij als lezer graag wilt weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Eerlijk gezegd vind ik voorstelrondjes altijd een beetje ongemakkelijk, maar ik ga het toch proberen. Het voordeel van schrijven is dat ik niet over mijn woorden kan struikelen.

Ik ben Mayra Louise, 34, freelance journalist/tekstschrijver, model en blogger. Ik schrijf al jaren voor verschillende magazines en werk daarnaast voor commerciële klanten zoals mode- en lifestylemerken.

Niet zo heel lang geleden begon ik mijn blog The Publisized, waarvoor ik schrijf over body positivity en verhalen deel van inspirerende vrouwen. Ik woon samen met mijn kat Monroe a.k.a. Queen Catifah in het centrum van Amsterdam en banjer graag langs de grachten. Je maakt me blij met damn good food – chicken and waffles, anyone? – goede gesprekken en heel hard lachen. Mijn nieuwste uitdaging is goed leren hoepelen. En wat de liefde betreft ben ik die vrouw tegen wie zo’n beetje iedereen al 4,5 jaar zegt: ‘Ik snap niet dat jij single bent’. Ik kan je vertellen, de weg naar het vinden van de juiste man is al bijna net zo’n zoektocht als het ontwikkelen van mijn body confidence.

“Waar ik in geloof? Happy is not a dress size”

Dat lijf van mij heeft het zwaar te verduren gehad. Als kind was ik graatje mager, maar vanaf mijn elfde had ik ineens een curvy lijf. Wat ik ermee moest, ik had geen idee. Fast forward naar nu, nu ik mijn maat 48 draag met trots. De weg hier naartoe was er een die nogal wat hobbels en bobbels kende. Die grote kont, dikke buik en schurende dijen heb ik jarenlang vervloekt en geprobeerd te elimineren. Dat ik ooit geen problemen met mijn plus-size-lijf zou hebben was ondenkbaar. Dat maakt het extra leuk dat ik nu voor Marie Claire over curves en een gezonde dosis self-love mag gaan schrijven.

Waar ik in geloof? Happy is not a dress size. Na mezelf langer dan twintig jaar niet goed genoeg vinden omdat ik mezelf te dik vond, besloot ik: dat doen we niet meer. Inmiddels ben ik kilo’s aangekomen, in self-love that is. Zonder al te cliché te willen klinken: ik denk dat het leven het mooist is als je veel liefde voelt voor jezelf. Dan komen de tofste dingen op je pad. Deze column is daar voor mij een voorbeeld van. Het enige wat ik hoef te doen, is mezelf zijn. Hoe mooi is dat?

Laatste nieuws

Zie ook