7 redenen waarom Leonardo DiCaprio allang een Oscar had moeten hebben

Krijgt Leonardo DiCaprio dit jaar dan eindelijk een Oscar mee naar huis?

7 redenen waarom Leonardo DiCaprio allang een Oscar had moeten hebben

Leo, we’ve got your back.

Vier keer was-ie genomineerd, maar nog nooit mocht Leonardo DiCaprio een Oscar op z’n schouw zetten. Maar aanstaande zondag worden de Oscars weer uitgereikt en we hebben het vermoeden dat-ie dit keer toch echt het beeldje mee naar huis krijgt. Al had-ie er eigenlijk natuurlijk allang een moeten hebben. Dit is waarom.

1 De beste man is al 20 jaar bezigEcht waar. In 1993 werd hij al genomineerd voor Best Supporting Actor in de film What's eating Gilbert Grape. Wedden dat iedereen toen dacht dat dit broekie zeker tig Oscars mee naar huis zou nemen in de opvolgende jaren?

2 The Wolf of Wall StreetLaten we beginnen met het jaar dat we écht dachten dat Leo deze keer het beeldje mee naar huis zou nemen. Zijn acteerwerk in The Wolf of Wall Street was briljant – handen omhoog als je de film al 4 keer hebt gezien. Maar toen was daar een kaper op de kust: Matthew McConaughey die, we moeten eerlijk toegeven, een overweldigende performance neerzette in Dallas Buyers Club.

3 Als een samenwerking met Christopher Nolan geen Oscar oplevert…...dan weten wij het ook niet meer. Inception ging wel met een Oscar naar huis, Leo wéér niet.

4 Twee filmcollega’s winnen, Leo nietDat kun je gewoon niet maken, vinden wij. Quentin Tarantino en Christopher Waltz gingen met een Oscar naar huis voor Django Unchained. En Leo? Niks, noppes, nada.

5 En er was eens Titanic14 keer genomineerd en goed voor 11 Oscars, maar niet voor Jack (Leo). Die werd niet eens genomineerd. Hold on Jack!

6 Kate en LeoToen dachten we dat de comeback van Rose en Jack (Kate Winslet en Leonardo) op het witte doek zonder twijfel een beeldje in de wacht zou slepen. Maar het gouden duo kreeg geen credits voor hun acteerwerk in Revolutionary road. Au.

7 We zijn al twintig lange jaren verliefd op LeoEn we gunnen het hem ZO. Denk Romeo and Juliet *smelt*. Denk The beach *smelt*.

En nu is er The revenant, waarin Leo de koude Canadese wildernis overleeft, woest onherkenbaar vecht met een beer, slaapt in een karkas en een rauwe lever eet. We hadden de hoop bíjna opgegeven, maar dit kan niet missen. We duimen voor je Leo!

Heb jij dé filmlijst van 2016 op je kijkradar staan?