Het beste Asian food van Amsterdam

De beste asian restaurants van Amsterdam

Het beste Asian food van Amsterdam

Volgens een Asian.

Verse koriander, fijne kerrie en de overhéérlijke geur van verse pekingeend. Loopt het water je al in de mond? Dan moet je zeker deze pareltjes van restaurants eens proberen, allemaal in Amsterdam. >>

EN Japanese Kitchen & Sake BarWat een beleving! Japanse gastvrijheid die jouw vrijdagavond gegarandeerd knettergezellig maakt. Je vindt dit knusse restaurant in een klein straatje in De Pijp. De gerechten zijn ware kunstwerken, waarvan de versheid héél duidelijk te proeven is. De wagyu beef smelt letterlijk op je tong. Wij zeggen ja!

Fou Fow RamenHet lijkt simpel, maar het is een ware kunst om een goede ramen te maken. Bouillon die úrenlang gekookt moet worden, noedels die de juiste structuur moeten hebben en ingrediënten die op een speciale manier klaargemaakt moeten worden. Fou Fow Ramen weet precíes hoe het moet en zit daarom ook altijd bomvol. Je kunt niet reserveren, maar we kunnen je garanderen dat het wachten de moeite waard is. De silky tofu hier is echt té lekker.

De nieuwste restaurants in Amsterdam waar je nu heen wilt >>

VijfnulvijfFinger-licking good, die fusionkaart van Vijfnulvijf. Streetfood zoals we dat uit Azië kennen: warme broodjes eend waar de stoom nog vanaf komt en laten we die goedgevulde Vietnamese loempia’s niet vergeten. Je denkt er nog dágen aan!

Nyonya Malaysia ExpressJááá! Dit is een plek waar we graag terugkomen. Een enorm gezellig, klein familierestaurant waar je een culinaire ontdekkingsreis door de Maleisische keuken maakt. Alle gerechten worden door de eigenaresse zelf gemaakt, waarvan vele volgens een oorspronkelijk familierecept.

Restaurant BlauwHier moet je echt de rijsttafel nemen. Ze zetten je hele tafel vol met kleine schaaltjes vol zalige gerechtjes. Sommige pittig, sommige mild, maar allemaal vol spannende smaken. Je weet niet waar je moet beginnen!

RakangWerkelijk lekker Thais eten doe je in de Jordaan bij Rakang. De sfeer, de mensen, het eten – alles klopt. Je proeft dat de gerechten met liefde zijn bereid. De kerries zijn verrassend goed en de tom kha kai (soep) is geweldig. Daarnaast is het unieke interieur een lust voor het oog.

AkitsuOp de hoek van de Rozengracht vind je het authentieke Japanse restaurant Akitsu. Ik kom hier al járen en de kwaliteit van het eten is elke keer weer top. De beef carpaccio is echt waanzinnig, die moet je nemen!

New KingWil je een lekkere sui-kau-soep proberen? Dan moet je hier naartoe, want New King staat bekend om zijn overhéérlijke dumpling-soepen. Ook hebben ze een heel fijne kaart met Chinese klassiekers. En dit allemaal gewoon op de Zeedijk.

De beste brunchplekken van Amsterdam >>