Dit betekenen jouw dromen

Dromen zijn geen bedrog

Lees ook

Zwetend word je wakker. Onze dromen zijn soms zo opmerkelijk dat ze ons altijd bijblijven. Achtervolgingen waarin we niet vooruitkomen, of in evakostuum voor de klas. Je herkent het vast. In dromen komen de dingen naar voren waar je bang voor bent. Ze zijn dus een waardevolle bron om jezelf beter te leren kennen. Soms heb je diepere angsten waar je je niet bewust van bent. Dromen geven je dan een wake-up call. Hieronder een paar voorbeelden >>

1/ Uitvallende tanden
Gelukkig is het maar een droom! Deze veelvoorkomende droom betekent dat je een nieuwe fase ingaat. Heb je net een nieuwe baan of is het onlangs uit gegaan met je vriend, dan ben je daar zo mee bezig dat het terugkomt in je droom.

2/ Te laat komen of onvoorbereid zijn
Iedereen herkent deze droom wel: je wordt veel te laat wakker en rent in je pyjama naar de vergaderzaal. Behalve dat je waarschijnlijk door een stressvolle periode gaat, wijst deze droom vooral op FoMO (Fear of Missing Out). Je hebt het gevoel dat de wereld om je heen maar doorgaat, terwijl jijzelf geen stap verder komt.

3/ Verdwaald
Droom jij weleens dat je verdwaald bent in een bos? Het weerspiegelt hoe jij momenteel in het leven staat. En nee, dat is helemaal niet gek, want soms is volwassen worden gewoon beangstigend en voel je je even verloren voordat je je pad weer vindt. Wanneer je zulke dromen hebt, zit je hoofd waarschijnlijk vol met vragen als ‘Wat wil ik met mijn toekomst?’ of ‘Wat is het doel van het leven?’.

4/ Sloom
Dromen dat je het lichaam van een 80-jarige hebt en mega vermoeid bent, zegt iets over de mentale staat waarin jij je bevindt. Je hebt het gevoel dat je stilstaat – of het nou om je baan of om je relatie gaat, je komt maar niet vooruit. Stiekem weet je dondersgoed dat deze problemen besproken moet worden, en je droom geeft je een zetje om actie te ondernemen.

5/ Vallen
Je hebt te veel hooi op je vork genomen en het gevoel dat je werk niet wordt erkend. In je droom komt dit naar voren door de aarde onder je voeten te laten verdwijnen. Je solide basis is ineens weg, waardoor je valt. Mocht je zo’n droom hebben, probeer je angstgevoelens dan minder de overhand te laten nemen en sterk in je schoenen te staan.

Lees ook: De redactie tipt: 5x doen, lezen, hebben

Beeld: Katelijne Verbruggen

Laatste nieuws

Zie ook