Dé hotspots van Marrakech

+ een speciale aanbieding voor Marie Claire lezeressen. Wonderschone riads, goddelijke spa’s en kekke rooftopbars: het sprookjesachtige Marrakech he

+ een speciale aanbieding voor Marie Claire lezeressen.

Wonderschone riads, goddelijke spa’s en kekke rooftopbars: het sprookjesachtige Marrakech heeft het allemaal ? en méér. De magische mix van authentiek duizend-en-één-nacht en hip&happening is onweerstaanbaar. Wie gaat er mee?

Riad El Fenn
In de medina, de oude stad van Marrakech, struikel je over de ene prachtige riad (een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een binnenin gelegen tuin) na de andere, je moet alleen weten waar te zoeken. Riad El Fenn is een favoriet van de redactie! Zodra je de massieve deuren van dit ‘Marokkaanse paleis’ openslaat is het een oase van kunstige rust: felgekleurde wanden, designbanken en stoelen, afgewisseld met Marokkaanse kussens, olielampen en tapijten en in het midden een helderblauw zwembad. Amazing! Én deze Riad heeft de knapste rooftop van de stad. De überhippe mensch nipt hier met liefde aan een chique cocktail of een fotogenieke gin-tonic. Hier wil je zien en gezien worden.

NO|MAD
De hotste hangout van de Soek (Arabische markt) is zonder twijfel NO|MAD. In het weekeinde verzamelt de coole incrowd zich op het dakterras van dit café-restaurant. Op het menu? Lichte, westerse gerechten, maar elk met een Marokkaanse basis: mezzo yoghurt dips, Marokkaanse gazpacho, harira (Marokkaanse soep) en (linzen)salades – noem maar op. Discodeuntjes op de achtergrond én leuke mensen: hier is het o zo fijn. Wél reserveren, want het zit er meestal tjokvol.

Mamounia-Marrakech
La Mamounia Spa

La Mamounia Spa
We durven het te beweren: het beste hotel ter wereld heeft óók de beste spa ter wereld. Tried & tested! In La Mamounia hangt die authentieke, mysterieuze Marokkaanse sfeer. In elke ruimte wil je wel een @ihaveathingwithfloors-foto maken, want gekleurde tegels vormen er de mooiste patronen. Het pronkstuk: de spa die zelfs de meest fanatieke ‘spa-haters’ verleidt tot een middagje relaxen. Je komt binnen bij het zwembad, felblauw met mozaïek op de muren en gouden ornamenten. In de spa zelf is het donker en warm en uit de speakers komen zachte Arabische klanken. De signature treatment ‘Rituals Hammam Maroc’ (lees: een 60 minuten durende behandeling waarin black shop scrub en de klei-achtige substantie ghassoul worden gebruikt) is een must. Ok, je bent een kleine € 100 armer, maar met een huid zo zacht als een babyhuidje als resultaat, is het elke cent waard.

Terrasse des Epices
Rooftops zijn een ‘ding’ in Marrakech. Dus hier kunnen we kort over zijn: deze tent moét op je mustvisit-lijst. Op een supersfeervol dakterras met Mexicaanse sombrero’s tegen de zon en lampionnen serveren ze uitstekende westerse lekkernijen met Marokkaanse invloeden. Het waanzinnige uitzicht over de Albert Cuypmarkt van Marrakech krijg je er gratis bij. De perfecte plek om de benen te strekken.

Le Jardin
Deze parel van de Souk is een sprookjesachtige jungletuin waar je he-le-maal tot rust komt. De setting? Arabische loungekussens, lage eettafels, gouden versiersels. Favoriet van de kaart: msemmen (Marokkaanse pannenkoek) met een glaasje muntthee. Perfect voor een namiddag-dipje.

Nog veel meer hotspots vind je in het maartnummer van Marie Claire.

Aanbieding

4 dagen Marrakech vanaf € 499 p.p.

Boek nu een tripje naar het bruisende Marrakech met Marie Claire! Je verblijft in het sfeervolle viersterren Riad Amina, midden in de oude stad, op loopafstand van het beroemde plein Jemma El Fnaa. Er is een royale patio met geurige sinaasappelbomen en de kamers zijn sfeervol en traditioneel Marokkaans ingericht

De reis is inclusief: • retourvlucht Amsterdam-Marrakech met Transavia • luchthavenbelasting en brandstofheffing • retourtransfer luchthaven – Riad Amina • 3 overnachtingen inclusief ontbijt • 1 diner in Riad Amina • bij verblijf van 5 nachten of meer een gratis hammam-behandeling per persoon inclusief Marokkaanse thee.

Optioneel bij te boeken: Taste of Riad: een Marokkaans diner in de medina (elke dag, behalve dinsdag) inclusief transfers, ongelimiteerde drankjes en entertainment. Normale prijs: € 75 per persoon. Marie Claire prijs: € 55 per persoon.

Exclusief:• calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking • boekingskosten € 20 (bij online boeking) € 25 (per telefonische boeking), € 29,50 (per reisbureau boeking) • eventuele toeslag vlucht • eventuele extra brandstoftoeslag

Reisperiode:1 maart t/m 31 oktober 2016 Aankomst: dagelijks

Meer info & boeken: tui.nl/marieclaire of bel TUI: 0900-8847 (€ 0,70 per gesprek) of ga naar een TUI winkel in de buurt. Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing.

Laatste nieuws