Powernap? Er zijn snellere trucs voor instant energie

Deze zes natuurlijke tips helpen altijd en zijn nog effectiever dan een powernap.

Powernap? Er zijn snellere trucs voor instant energie

Gaaaaaaaaaap.

Zodra de klok 16.00 uur slaat zit je te gapen en wil je eigenlijk je hoofd op het bureau neerploffen voor een powernap. Of je komt niet meer uit je after dinner dip. Tien espresso’s wegtikken is overbodig. Slapen op je bureau ook. Deze zes natuurlijke tips helpen altijd.

1 Ga op tijd naar bedZonder een goed fundament kun je niet bouwen. Je kunt nog zo veel tips opvolgen, als je te weinig slaapt of een verstoord slaapritme hebt heeft het weinig zin. Zorg dus dat de basis goed is.

Zo val je vliegensvlug in slaap >>

2 Sporten in de ochtendEen sportsessie in de ochtend activeert direct de stofwisseling. En die blijft vervolgens de hele dag werken, wat ervoor zorgt dat je vol energie zit en het lekker warm houdt. Ook een leuke bijkomstigheid: je blijft de hele dag door calorieën verbranden.

3 Zet de verwarming lager (of gooi een raam open)De hele dag werken in een warme ruimte is niet echt bevorderlijk voor je scherpte en productiviteit. Het maakt je loom en zelfs slaperig, vooral aan het einde van de dag. Haal dus even een frisse neus buiten of zet een raam open.

4 Drink genoeg waterMet veel stress en deadlines vergeten we vaak genoeg te drinken. En wanneer je te weinig drinkt kan de temperatuursregeling van het lichaam verstoord raken, moet je hart harder en sneller kloppen om zuurstof rond te pompen, raken je spieren vermoeid, voelt je hoofd fuzzy en daalt je concentratievermogen, waardoor alles nog meer moeite kost. De Iraanse arts F. Batmanghelidj schreef zelfs een boek over de gevolgen van te weinig water drinken – Water. Het goedkoopste medicijn – gebaseerd op meer dan twintig jaar klinisch en wetenschappelijk onderzoek. Aanrader!

5 Lunch bescheiden Want niks wat je productiviteit en energielevel zo tegenwerkt als een after dinner dip. Het beste is een lichte, gezonde lunch te eten en later in de middag nog iets kleins voor een extra boost.

3 gezonde-lunchbox-ideeën >>

6 KleurmeditatieHuh? Ja! Want kleuren hebben veel meer invloed op je geestelijke en emotionele gesteldheid dan je denkt. Korte nacht achter de rug? Draag dan vrolijke kleuren en vooral oranje, want dit geeft vreugde en energie. Ook vind je op YouTube video’s met kleurtherapie, handig voor bijvoorbeeld een korte oppepper in de middag.

En met deze truc val je zeker niet meer in slaap achter je bureau >>