Mensen die veel muziek luisteren zijn gezonder en gelukkiger

Mensen die veel muziek luisteren zijn gezonder en gelukkiger

Lees ook

WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN!

Wil je iemand leren kennen, vraag dan naar haar/zijn muzieksmaak. Muziek is namelijk een UNIVERSELE manier om te laten zien wie je bent – een creatieve manier om jezelf te uiten. De reden dat je zo van je lievelingslied houdt, is waarschijnlijk omdat het gelinkt is aan een emotionele ervaring in je leven. Uit wetenschappelijk blijkt zelfs dat muziek je leven écht kan verbeteren. We hebben al het goede van muziek voor je onder elkaar gezet:

1/ Helpt je te ontspannen
Skip de pop- en jazzmuziek en ga regelrecht naar je klassieke playlist. Je bloeddruk daalt meteen een paar octaven, waardoor je méga relaxed wordt.

marieclaire-muziek

2/ Verbetert je prestaties
Terwijl agressie vaak een negatieve connotatie heeft, kunnen we er in termen van muziek een positieve draai aan geven. Woeste muziek wekt namelijk emoties op die leiden tot doorzettingsvermogen, gevoel van controle én het maakt je optimistischer over het bereiken van je doelen.

3/ Verzacht je pijn
Als ibuprofen niet werkt, kan je lievelingslied wonderen doen. Onderzoekers hebben bewezen dat muziek je tolerantie verhoogt en je meer controle geeft over je pijnprikkels. Ook kalmeert het je brein en vermindert het angstaanvallen.

4/ Helpt je liefde te vinden
Wil je die ene speciale persoon ontmoeten? Zet eens wat vaker een romantisch liedje op. Vrouwen zijn na het horen van love songs eerder geneigd om iemand hun nummer te geven

5/ Redt levens
Hoe je iemand reanimeert met borstcompressies? Timing is het antwoord! Het goede tempo vind je door in je hoofd het liedje ‘Stayin Alive’ van de Bee Gees te zingen. Yup, kijk maar:

6/ Maakt je slimmer
Er is flink wat bewijs dat muziek je IQ verbetert. In een onderzoek kregen twee groepen een online college te horen: de ene met, de andere zonder klassieke muziek op de achtergrond. Wat bleek? De ‘muziekgroep’ had significant meer van het college opgestoken…

Op je muzieklijst: Dua Lipa >>

Laatste nieuws

Zie ook