Biologische melk is dus wel ietsje gezonder

Wij gaan die keuze makkelijker voor je maken, want wat blijkt - biologische producten zijn wel de-ge-lijk beter voor je gezondheid.

Biologische melk is dus wel ietsje gezonder

Wéér nieuwe bevindingen.

Er is ENORM veel over gezegd, gediscussieerd en beweerd: zijn biologische producten nou echt gezonder? Nieuw onderzoek zegt van wel. Biologische geproduceerde melk en vlees blijken meer vitamines en mineralen te bevatten, waaronder een goede dosis aan omega-3 en andere goede vetten.

Biologische koeien produceren vlees en melk met een hoger percentage wenselijke vetzuren. De melk en het vlees afkomstig van deze dieren bevat maar liefs 50% meer omega-3-vetzuren, en die zijn belangrijk voor de ontwikkeling van je lichaam. Daarnaast zitten er in deze biologische producten minder 'slechte' vetzuren die de kans op hartkwalen en chronische ziektes verhogen. Én biologisch vlees bevat een iets lagere concentratie van twee soorten vetten die de kans op hart- en vaatziekten verhogen.

Om er nog wat feiten tegenaan te gooien: bio melk bevat 40% meer linolzuur dan gewone melk en zit bomvol ijzer, vitamine E en carotenoïden. Maar in gewone melk zit weer meer jodium en selenium, wat ook voor goed is voor je. In biologisch vlees blijkt een lage concentratie verzadigd vet te zitten en dat is zoals je vast weet gunstig. Toch gaan wetenschappers nog niet zo ver om te zeggen dat we helemaal zouden moeten overstappen op biologisch, omdat we ons dagelijkse portie jodium nog altijd binnenkrijgen via de goeie oude, gewone melk.

De story continues...

Banaan kun je beter niet eten als ontbijt >>