Dit land richt een ministerie voor geluk op

Geluk for president! De Verenigde Arabische Emiraten hebben een minister voor geluk aangesteld om het land happyer te maken. Aan Ohood Al Roumi de sch

Lees ook

Geluk for president!

De Verenigde Arabische Emiraten hebben een minister voor geluk aangesteld om het land happyer te maken. Hoe geweldig is dat? De minister zal zich bezighouden met programma’s en plannen om het land zo gelukkig mogelijk te maken.

Aan Ohood Al Roumi de schone taak om het land gelukkiger te maken. Zij zal direct beginnen met zaken als armoede en sociale status onder de loep te nemen en te onderzoeken hoe het land hierin kan verbeteren. Wat er verder precies gaat gebeuren om geluk te bevorderen, is op dit moment nog niet duidelijk.

oohood
Minister van geluk, Ohood Al Roumi

Het is geen gek idee om geluk prioriteit te geven: geluk zorgt voor een gezondere psyche, wat leidt tot meer financiële zekerheid en saamhorigheid en het gevoel dat het leven een doel heeft. En daar heeft uiteindelijk het hele land profijt van.

De Verenigde Arabische Emiraten zijn niet het eerste land dat een minister voor geluk en welzijn aanstelt. Venezuela ging ze voor toen het in 2013 het Ministry of Supreme Social Happiness oprichtte.

Nu wij nog.

Laatste nieuws

Zie ook