Een vieze keuken kan ervoor zorgen dat je sneller aankomt

Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen met een smerige keuken dúbbel zoveel calorieën snacken als mensen in een schone keuken.

Een vieze keuken kan ervoor zorgen dat je sneller aankomt

Oeps…

Niet zo’n schoonmaker, dan wordt het misschien tijd om je bad habit aan te pakken. In íeder geval in de keuken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen met een smerige keuken dúbbel zoveel calorieën snacken als vrouwen met een schone keuken.

Voor het onderzoek van Cornell University werden 98 vrouwen 10 minuten in een keuken achtergelaten en werd ze verteld dat ze daar op iemand moesten wachten. De helft van de groep vrouwen stond in een schone keuken, de andere helft in een keuken vol stapels kranten, afwas en een rinkelende telefoon. In beide keukens stonden crackers, koekjes en wortels die de dames konden snacken. Wat bleek? Vrouwen in de chaotische keuken aten gemiddeld twee keer zoveel koekjes als de vrouwen in de schone keuken, waardoor ze het dubbele aantal calorieën binnen kregen.

Volgens Lenny Vartanian, hoofdauteur van het onderzoek, komt dit doordat mensen zich in een chaotische omgeving out of control voelen. En dat is slecht voor je dieet. De wetenschapper legt uit: “It seems to lead people to think, ‘Everything else is out of control, so why shouldn’t I be?'”

Dus hup: allesreiniger uit de kast en poetsen die keuken (verbrandt ook weer calorieeën, handig!).

Brood is dus hartstikke gezond >