3 wetenschappelijk bewezen trucs om sneller in slaap te vallen

Val jij ’s avonds moeilijk in slaap terwijl je wél moe bent? Dan kunnen deze drie wetenschappelijk bewezen tips wellicht goed van pas komen.

Lees ook

ZZZ

Val jij ’s avonds moeilijk in slaap, terwijl je wél moe bent? Dan komen deze drie wetenschappelijk bewezen trucs wellicht goed van pas.

1/ Draag sokken in bed
Want: daar krijg je warme voeten van. En da’s belangrijk, blijkt uit Zwitsers onderzoek. Door het opwarmen van je voeten worden je bloedvaten wijder, wat een seintje is voor je hersenen dat het tijd is om in te dutten.

2/ Maak een lijstje van je problemen én bedenk hoe je ze kunt oplossen
Als je slaapproblemen hebt vanwege stress of andere struggles, kan het goed zijn om voor het slapengaan een lijstje te maken met alles wat je dwarszit. Uit onderzoek blijkt dat het vervolgens slim is om erbij te zetten wát je kunt doen om die problemen op te lossen. Mensen die zo’n lijstje maken gaan volgens het onderzoek een stuk relaxter naar bed.

3/ Neem een warm bad
Je lichaamstemperatuur zakt ’s avonds, op die manier vertelt je lichaam je langzaam dat je moet gaan slapen. Een slimme truc om dit proces te versnellen is een warm bad nemen. In bad wordt je lichaamstemperatuur kunstmatig verhoogd. Als je vervolgens uit bad komt, zakt die temperatuur extra snel, waardoor je lichaam sterkere rustsignalen geeft. Volgens een Amerikaanse professor werkt deze truc het best twee uur voor het slapengaan.

Welterusten!

5 gekke dingen die je dromen beïnvloeden >

Laatste nieuws

Zie ook