Deze kleur kun je het beste naar een sollicitatiegesprek dragen

Dit zijn de kleuren die je moet dragen om je dream job binnen te slepen en welke je dus naar je sollicitatiegesprek moet dragen.

Deze kleur kun je het beste naar een sollicitatiegesprek dragen

En het is niet zwart.

Knikkende knieën, zwetende handen en doemscenario’s waar je alleen nog maar zenuwachtiger van wordt. Jij wilt deze baan, dé droombaan. Ze moeten jou kiezen en daarom doe je er alles aan om zo professioneel mogelijk voor de dag te komen. Úren sta je voor de kast ? bloesje aan, bloesje uit. Maar nu komt de wetenschap je een handje helpen: dit zijn de kleuren die je moet dragen om je dream job binnen te slepen.

BlauwDé kleur die zegt 'HIRE ME' is marineblauw. 2000 HR-managers waren unaniem met elkaar eens dat deze sterke kleur staat voor de ware teamplayer. Daarnaast wekt donkerblauw vertrouwen en symboliseert het loyaliteit, controle en zelfverzekerdheid. Met deze kleur zit je dus geramd.

PaarsPaars lijkt misschien een onverwachte keuze, maar het is dé perfecte kleur om te dragen naar een netwerkborrel. Het is van oudsher een kleur die vaak gedragen wordt door royals en die staat voor onafhankelijkheid en zelfstandigheid.

ZwartMoet je onderhandelen, dan raden we je aan om je van top tot teen in zwart te hullen. Het laat zien dat je de baas bent en serieus genomen wilt worden. Draag je het met de juiste flair, dan straal je glamour en exclusiviteit uit.

RoodMisschien niet de beste keuze voor een sollicitatiegesprek, maar rood dragen is zeker niet verkeerd als je moet presenteren. We weten allemaal dat rood voor liefde staat, maar wist je dat het ook energie en doorzettingsvermogen uitstraalt? Juist, een kleur waarmee je aandacht trekt en vasthoudt.

Bepaalt de kleur lipstick of je die baan krijgt? >>