Waarom het juist goed is om een collega te hebben die je haat

Waarom het juist goed is om een collega te hebben die je haat

Waarom het juist goed is om een collega te hebben die je haat

Een collega-frenemy.

Yep, we hebben allemaal minstens één ‘frenemy’ op het werk. Ze doet zich voor als een vriendin, maar achter je rug maakt ze je he-le-maal zwart bij de baas. Zo eist ze alle successen op ? ook al zijn ze niet van haar ? terwijl ze bij je collega's mooi weer speelt en dus zeer geliefd is. Een wolf in schaapskleren. Een sluwe vos die op alle vlakken met jou wil concurreren, maar dit never nooit zal toegeven.

Dit zijn de types met wie je een ware haat-liefdesrelatie hebt. Ze zijn leuk om mee om te gaan, maar aan de andere kant kun je ze écht niet uitstaan. Gevolg: kopzorgen en stress. Niet goed voor je gezondheid, zou je denken. Toch blijkt uit nieuw onderzoek dat een frenemy op kantoor juist heel goed is voor je werkprestaties.

Zo deal je met dwarse collega's >>

Werknemers die samenwerken met competitieve collega’s zijn productiever, gemotiveerder en hebben een groeiend empathisch vermogen, blijkt uit het onderzoeksresultaten gepubliceerd in Harvard Business Review. Zo'n frenemy heeft dus nogal wat voordelen. Is dat geen goed nieuws voor op de maandag? Lighten up, die irritante collega maakt jou een beter mens.

In dit filmpje leer jij je frenemy nóg meer te waarderen >>

Dit moet je doen om huilen op het werk te voorkomen >>