Zo draag je de 90’s slipdress buiten de slaapkamer

Na de witte gympen, croptops en logomania meldt de volgende ninetiestrend zich: de slipdress. En dat vinden we allesbehalve erg.

Zo draag je de 90’s slipdress buiten de slaapkamer

Als je durft.

Na de witte gympen, croptops en logomania meldt de volgende ninetiestrend zich: de slipdress. En dat vinden we allesbehalve erg.

Laten we de modefeiten er even bijhalen. Dankzij grootheden als Calvin Klein en Helmut Lang was de slipdress hét minimalistische jaren-90-uniform. Het populariteitsgehalte steeg nog eens driedubbel met dank aan topmodellen als Cindy Crawford, Kate Moss (in doorzichtige variant) en Naomi Campbell. En ook Hollywood’s finest zoals Gwyneth Paltrow, Drew Barrymore en Jennifer Aniston waren groot fan.

Nu, zo’n twintig jaar later, zien we het klassieke niemendalletje wederom langskomen op de catwalks ? van Saint Laurent, Givenchy, Céline, Calvin Klein en Burberry.

Kortom: de groten der aarde hebben gesproken en het is tijd om uit je boudoir te komen. Maar omdat de fijne stofjes en weinig verhullende modellen de slipdress niet altijd even praktisch en aantrekkelijk maken, zetten we even wat punten van aandacht onder elkaar.

1 De stof is essentieel. Een goede kwaliteit zijde of velours strijkt alle eventuele bobbeltjes en vetjes glad in plaats van ze te accentueren. En het zorg dat-ie mooi aansluit om je lichaam.

2 Ga het liefst behaloos. Zelfs een bralette doet afbreuk aan het minimalistische karakter. Voel je je daar niet prettig bij, dan kun je bijvoorbeeld een strapless beha onder je slipdress dragen.

3 De slipdress is allicht een tikje uitdagend ? hij komt immers uit de slaapkamer. Mag het sexy gehalte toch iets minder, werk dan met laagjes. Denk aan een mooie trui van mohair, een trenchcoat of leren jack erop of draag er een coltrui onder. Een stoere bloes om je middel knopen kan ook.

4 Een slipdress staat prachtig als je hem combineert met minimalistische accessoires.

5 Je hoeft er heus niet altijd hakken onder te dragen. Sneakers of loafers kunnen ook voor een verrassend mooi effect zorgen.

Om kort te gaan: met ondergoed boven kan het niet anders dan een verdomd sexy & stylish zomer worden. Als je de plateauzolen, lipliner en blauwe oogschaduw in de kast laat tenminste.

[sm-product-feed id="30467"]