Dé gezichtsmassage waar je onmiddellijk mooier van wordt

“De meest hemelse dertig minuten van mijn leven” Een speciale massagetechniek plus op jouw huid afgestemde oliën en crèmes, wat doen die voor je?

Dé gezichtsmassage waar je onmiddellijk mooier van wordt

“De meest hemelse dertig minuten van mijn leven”

Een speciale massagetechniek plus op jouw huid afgestemde oliën en crèmes, wat doen die voor je? Veel, weet Dionne. Ze is er dagen van in de wolken.

Met opgezwollen ogen en slaapvouwen op mijn huid kom ik de kamer binnengestormd. Ik heb de fout gemaakt om ‘even’ te gaan liggen met een kneiter van een jetlag. Nu ben ik in New York waar – dankzij het onmogelijke verkeer – niemand vreemd opkijkt wanneer je later dan afgesproken binnen komt hollen (hollend binnenkomen is bij laat zijn een must in New York). Maar een half uur te laat komen voor een gezichtsbehandeling die een verdieping lager van het hotel waar je logeert plaatsvindt, is zelfs voor een notoire laatkomer als ik best beschamend.

Ik ben in de behandelkamer om de nieuwe Clarins Triactive Facial te proberen. Een combinatie van een door Clarins ontwikkelde massagetechniek en plantaardige oliën, crèmes en lotions die worden afgestemd op jouw huid. De resultaten van deze behandelingen worden door iedereen die hem ondergaat bejubeld en er is zelfs onderzoek gedaan naar de wonderschone effecten ervan. De massagetechniek is gebaseerd op manuele lymfedrainage, een techniek die wordt gebruikt in de medische wereld om de afvoer van vocht te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan die opgezwollen ogen ’s ochtends bij het wakker worden: allemaal vocht dat niet goed door het lichaam is afgevoerd.

«Don’t worry m’am», stelt de Clarins-huidexpert mij gerust. «Happens all the time.» Enig dingetje is dat ze de behandeling versneld moet uitvoeren, maar dat blijkt aan haar kundige handen zeer vertrouwd. Ze reinigt en exfolieert mijn huid met de zachtste bewegingen en wat volgt is misschien wel de meest hemelse dertig minuten van mijn leven ooit. De vloeiende beweging van haar rollende en kloppende handen en vingers op mijn huid voelt zo ontspannen aan dat ik zoetjes weer in slaap val. In de verte hoor ik haar praten over alles wat er nu met mijn huid gebeurt, maar ik ben te rozig om het goed in me op te nemen. Af en toe probeer ik een bevestigend geluid haar kant op te slingeren, maar ik geloof niet dat er enig herkenbaar geluid uit mijn keel komt. Net wanneer ik denk dat ik voor eeuwig in haar stoel wil blijven liggen is de behandeling voorbij.

Ik voel me zo ongelooflijk jofel dat de overige resultaten mij niets kunnen schelen. Totdat ze mij een spiegel voorhoudt. Van mijn jetlag is geen spoortje meer te zien. Mijn huid oogt jonger en stralender dan ooit en mijn wallen zijn verdwenen. «I told you it would be amazing», lacht de huidtherapeut me toe. Ik kijk haar schaapachtig aan. Toch raar dat ik daar niets meer van weet.

Een behandeling winnen? Mail naar online@marieclaire.nl en wie weet lig jij binnenkort intens te genieten van zo’n fijne behandeling. Hieronder de salons waar deze behandeling op het menu staat.

Praktijk voor Huidverzorging in SauwerdInstituut Cosmonique in EpeNoflik en Sun in GorredijkLois Beauty Store in DoornBilderbergh Res. Groot Heideborgh in GarderenParfumerie MOOI in BlaricumBeauty Instituut Mariëlle in SteenbergenThermae Son in Son en Breugel

Deze win-actie is helaas verlopen.