Dé nieuwste restaurants in Amsterdam waar je NU heen wilt

Een kraakvers lijstje om af te tikken. Joehoe!

Lees ook

Een kraakvers lijstje om af te tikken.

Joehoe! We hebben weer zin om Amsterdam te ontdekken, want het is bijna lente (we zijn optimistisch). Tijd voor een lijstje restaurants die je als de wiedeweerga wilt testen.

De School
De School huist in een oud schoolgebouw in Amsterdam-West en is veel meer dan een restaurant – je kunt er namelijk ook dansen of een nieuw bandje ontdekken. Eten doe je bij Restaurant DS waar je kunt kiezen uit een 3-, 5- of 7-gangendiner.

Viscafé de Gouden Hoek
Het idee: een restaurant met de allerverste vis in allerlei vormen en maten. Met een fijne wijnkaart en veel meer ambiance dan de gemiddelde viskeet. Zie je daar!

Jansz.
Hotel Pulitzer is in een vers jasje gestoken en het restaurant (ook voor buurtgenoten) opende onlangs haar deuren. Het eten is er subliem, vooral de toetjes zijn god-de-lijk. Zoals een chocotaartje op een bedje van karamel met zeezout of een classic cheesecake.

Atelier
Atelier doet wat Berlijns aan ? omdat het gevestigd is in een oude wasstraat waar je behalve dineren ook kunt pingpongen of een potje dansen. In deze ‘werkplaats’, zoals ze het zelf noemen, moet het gaan gebeuren. Verse, pure gerechten voor een leuke prijs, feestjes en avonden to remember.

Hangar
Op een industrieterrein in Amsterdam-Noord, vlak bij het bekende Hotel de Goudfazant, zit nu Hangar. Het interieur is industrieel, maar ondanks de golfplaten toch uiterst knus. Het eten is er goed en seizoensgebonden.

Roomservice at Olof’s
Op 17 januari opende Michelin-chef Chris Naylor, bekend van Restaurant Vermeer, een tijdelijk restaurant in de Sint Olofskapel, de ouste kapel van de hoofdstad. Op het menu veel groenten met vis en vlees als side dish. 30 april sluiten de deuren weer, dus wees er snel bij.

SNCKBR
Nope, hier geen kroketje uit de muur of een patatje met mayo, maar notenbrood met boter of spaghetti gemaakt van groenten. De automatiek prijkt nog wel in de zaak, maar alleen voor de show. Hier wordt gewerkt met pure en voedzame ingrediënten.

Baut Zuidas
Juig! Restaurant Baut is terug. Gestationeerd op de Zuidas met een kunstig interieur. Op het menu gerechten met een Zuid-Amerikaans tintje, maar nog steeds ook een steak tartaar en andere klassiekers.

Mocht je deze nog niet van je lijstje hebben afgevinkt, dan moet je hier ook nog even heen:

Choux
Bij Choux zit je goed. Het eten is heerlijk en knap (ware kunstwerken op je bord), de bediening spontaan vriendelijk en de sfeer fijn. Voor lange, gezellige avonden.

The Uptown Meatclub
Witte tegels, veel hout en strak. Duidelijk geïnspireerd op de slager, maar dan met een modische twist. Bij The Uptown Meatclub kun je terecht voor je dagelijkse portie vlees, zoals een sappige burger of goed stuk entrecote.

En dit zijn de leukste hotspots van Rotterdam >>

Laatste nieuws

Zie ook