Zo eet je je tanden natuurlijk wit

Geen geld om je tanden te bleken? Geen nood, dan eet je je tanden toch gewoon wit?

Zo eet je je tanden natuurlijk wit

We zijn stinkend jaloers op mensen met stralend witte tanden, want wat staat er zelfverzekerder dan een gigantische lach en een blinkend gebit? Eerder wisten we te achterhalen welke drankjes (zoals bijvoorbeeld limonade) de witheid van je tanden niet bevorderen. Hier is een budgetvriendelijke oplossing voor een witte smile: eet je tanden wit. En wie weet, als jij de drankjes vermijdt en deze producten eet, lach jij je tanden bloot.

1/ Kurkuma

Indiase mensen poetsen graag hun tanden met een snufje kurkuma. Ondanks de gele kleur zorgt dit specerij voor een hagelwit gebit en het is ook nog eens hartstikke gezond. Dus: gooi eens wat kurkuma door je soep, curry of bulgursalade.

2/ Aardbeien

Er zitten zuren in aardbeien die je tanden witter maken. Vooral het binnenste gedeelte van de vrucht werkt als witmaker.

3/ Azijn

Azijn is een natuurlijk vloeibaar flosmiddel. Spoel je mond eens per twee maanden met azijn: het zuur zou ervoor zorgen dat tandplak als sneeuw voor de zon verdwijnt.

4/ Bloemkool

Bloemkool zorgt ervoor dat vlekken en aanslag op je tanden verdwijnen. Die Hollandse pot is dus helemaal geen slecht idee.

5/ Knapperige groenten

Rauwkost als wortels en broccoli helpen om tandsteen en tandplak te verminderen.

6/ Citroen met zout

Eens per maand je tanden poetsen met citroensap met wat zout is ook een witmaker. Niet te vaak of te lang, want het zuur kan je glazuur aantasten.

Lees ook: Zo eet je je haar langer en sterker

Beeld: Getty Images