Dit is waarom je nog steeds geen sixpack hebt

En jij maar zweten. Als het gaat om het creëren van een sixpack, doen er nogal wat mythes de ronde. Plaatselijk vet verbranden bestaat niet Wat e

En jij maar zweten.

Als het gaat om het creëren van een sixpack, doen er nogal wat mythes de ronde. Dit zijn de echte redenen waarom je nog geen keiharde buik hebt.

Plaatselijk vet verbranden bestaat niet
Wat een domper hè. Je kunt elke dag 100 sit-ups doen, maar als je vetpercentage te hoog is zullen die buikspieren nooit het daglicht zien. Zorg dus dat je daarnaast gezond eet en probeer af en toe een high intensity work-out te doen om je verbranding te verhogen.

Je eet te veel en ongezond
Abs are made in the kitchen. Waar: het gaat om een goede balans tussen sporten en gezond (en clean) eten. Kwestie van niet te veel suiker, puur eten en lightproducten laten staan.

Een voorbeeldmenu:

Ochtend
Pap van quinoavlokken en amandelmelk met banaan, bosbessen en kaneel
Tussendoor
Twee rijstwafels met een plakje kipfilet, voor de hartige trek, of notenpasta (liefst van amandelen), voor de zoete zin
Middag
Verse linzensoep en een salade met een halve avocado, ei en kikkererwten aangemaakt met wat olijfolie
Tussendoor
Een bakje druiven of handje noten
Avond
Salade van speltcouscous met groenten uit de oven en feta

Mocht je na het avondeten flink gaan sporten, dan kun je daarna een bakje kwark eten om je spieren te helpen herstellen.

via GIPHY

Iedereen heeft buikspieren
Dus je kunt je moeder niet de schuld geven van slechte genen. Natuurlijk is elk lichaam uniek en kweekt de een sneller buikspieren dan de ander, maar we hebben ze allemaal. Echt waar. Focus en houd vol, ze komen heus een keer boven vet drijven.

Alleen hardlopen of spinnen is niet genoeg
Cardio is hartstikke goed om je vetpercentage omlaag te brengen, maar om echt buikspieren te kweken zal je ook krachttraining moeten doen. Niet alleen crunches maar ook oefeningen voor je core zijn enorm belangrijk. Denk: planken of squatten (ja, daar heb je ook buikspieren voor nodig).

“Ik at een week alleen maar pizza en viel 2,5 kilo af” >>

Laatste nieuws