Zoveel minuten per dag doen we helemaal niks op kantoor

Herkenbaar scenario wanneer je tóch even dat leuke kat of hondenfilmpje wilt bekijken. Hoeveel tijd doen we nou precies HE-LE-MAAL niks op kantoor?

Zoveel minuten per dag doen we helemaal niks op kantoor

Heb je nog een minuutje?

Wetenschappers hebben onderzocht hoeveel tijd we HE-LE-MAAL niks doen op kantoor. We checken even een kattenfilmpje, shoppen graag online of scrollen een eind weg op Facebook. En dan zie je ineens je highschool sweetheart... even z'n Instagram bekijken. Voor je het weet is de halve dag voorbij en sta je in de rij voor de lunch.

Maar precies hoeveel tijd verspillen we dan op het werk? Uit de American Time Use Survey blijkt dat werknemers gemiddeld 34 minuten op een dag NIET werken. Valt best mee, toch? Maar toen de wetenschappers dieper in de materie doken, bleek het een schokkende 50 minuten per dag te zijn. Ongeveer de helft van de tijd wordt besteed aan eten en de andere helft aan vrijetijdsactiviteiten.

Uiteraard verspilt niet iedereen dezelfde hoeveelheid van zijn werkdag. Bewezen is dat hoe meer uren je werkt, hoe meer tijd je loopt te lanterfanten. Maar bij een werkweek van 42 uur of meer stopt het aantal verspilde minuten met groeien. En we mogen natuurlijk niet de first-to-arrive-and-last-to-leave-types vergeten: deze groep kan de verleiding van schattige katjes wél weerstaan.

Goed om te weten, is dat er niets aan de hand is als je wel eens loopt te niksen. Pauzes nemen is namelijk goed voor je geest en voor je creativiteit. In Japan is een middagdutje zelfs onderdeel van de werkcultuur. Want zo'n slaapje is een gezonde boost voor je hersens. Invoeren dan maar?

5 dingen die we stiekem allemaal doen op het werk >>