Dit zijn de ALLERMOOISTE bibliotheken ter wereld

Zet je schrap. Dit zijn dé mooiste bibliotheken ter wereld!

Lees ook

Mocht je deze steden aandoen, piep hier dan even binnen.

Úren wegdromen met een fantastisch boek, daar zijn wij absoluut niet vies van. En wat liever dan in een knappe bibliotheek? Daarom hebben we nu een rijtje met de tofste bibliotheken ter de wereld voor je. Zet je schrap, want ze zijn mindblowing.

De Nationale Bibliotheek van China – Beijing, ChinaBeijing LibraryMet een collectie van meer dan 31 miljoen boeken en documenten is de Nationale Bibliotheek in Beijing officieel de grootste in Azië. Mogen we hier wonen?

Openbare Bibliotheek New York – New York, VSNew York Openbae BibliotheekHet pand is zo prachtig dat je je hier waarschijnlijk lastig kunt concentreren op je boek. De New York Public Library is de op vier na grootste bibliotheek van de wereld, met een verbluffend aantal van maar liefst 93 verschillende afdelingen.

Stadsbibliotheek Stuttgart – Stuttgart, DuitslandStuttgart BibliotheekDeze beeldschone bibliotheek dateert van 2011. Vrijwel alles in het futuristische gebouw van de Stuttgart Library is wit met hier en daar een toef kobaltblauw. Welcome to the future.

Adelaide City Library – AustraliëMooiste - bibliotheken - AdeleineEen pareltje als het gaat om architectuur. Met natuurlijke lichtinval, dankzij de mooie glazen koepel in het dak. Kun je tóch van het zonnetje genieten als je zit te blokken voor je tentamens.

Nationale Bibliotheek van Tsjechië – Praag, TsjechiëMooiste - bibliotheek - praagHet monumentale gebouw van de Nationale Bibliotheek in Praag heeft niet alleen een indrukwekkende collectie boeken, maar ook heel veel kunst. In het gebouw uit 1722 waan je je op de set van een fantasyfilm.

George Peabody Bibliotheek – Baltimore, VSMooiste - bibliotheek - baltimoreJe kijkt je ogen uit in deze neoklassieke boekenkathedraal. Goeie ouwe George heeft iets hopeloos romantisch – geen wonder dat het ook een populaire trouwlocatie is.

Trinity College Bibliotheek – Dublin, Ierland
Trinity College bibliotheekEen stap binnen in de 18eeeuwse Trinity College Library en je waant je op de set van Harry Potter. De 65 meter lange boekenhal heeft rijke archieven die teruggaan tot de jaren 800.

Beinecke Rare Book & Manuscript Library – Connecticutmooiste - bibliotheken- beineckeHoewel de Beinecke momenteel gesloten is voor renovatie, kunnen wij deze weer in september 2016 bewonderen. Leuk om te weten is dat de glazen muren de boeken beschermen tegen klimaatveranderingen.

Dit zijn de 10 ALLERBESTE reisbestemmingen ter wereld >>

Laatste nieuws

Zie ook