Science says: van mannen krijg je hoofdpijn

Thuis krijgen we soms hoofdpijn van de man (rondslingerend ondergoed, de wc-bril), maar vooral op de werkvloer blijken we hoofdpijn te krijgen van man

Science says: van mannen krijg je hoofdpijn

We zeiden: science says!

Ja, ook thuis krijgen we soms hoofdpijn van de man (rondslingerend ondergoed, de wc-bril etc.), maar vooral op de werkvloer blijken mannen ons koppijn te bezorgen.

Onderzoekers ontdekten dat vrouwen die vooral met mannen werken er ongezondere gewoontes op nahouden. Zo zonderen ze zich bijvoorbeeld sneller af en twijfelen ze vaker of ze een baan wel aankunnen. Gevolg: meer stress waardoor je lichaam meer cortisol (stresshormonen) aanmaakt, en dat is zoals we weten geen goed nieuws. Ja, cortisol zorgt dat je hartslag omhooggaat waardoor je actiever wordt, wat heel handig kan zijn als je beter wilt presteren dan je mannelijke collega. Maar te veel cortisol zorgt onder andere ook voor slaapproblemen, hoge bloeddruk (en dus sneller hoofdpijn) en uitputting. En dat willen we niet.

Wat te doen?Je kunt natuurlijk in een bedrijf gaan werken met meer dan 15% vrouwelijke werknemers ? aangezien het onderzoekt spreekt over bedrijven waar minstens 85% mannen werken. Maar minder drastische maatregelen zouden zijn sporten, lachen en plezier maken en ontspanningsoefeningen.