Dionne test het nieuwe BBB

Beauty & lifestyleredacteur Dionne houdt niet van trainen. Een ideale kandidaat voor de zachte aanpak van de BBB Healthclub dus. Of toch niet?

Dionne test het nieuwe BBB

Beauty & lifestyleredacteur Dionne houdt niet van trainen. Een ideale kandidaat voor de zachte aanpak van de BBB Healthclub dus. Of toch niet?

Ik stap bij BBB Healthclub binnen in een wereld van roze. Niet per se mijn lievelingskleur. Aan de muur hangen aanmoedigende kreten in de trant van ‘Je bent het waard’ en zo. Ik ben hier om te trainen. In een roze warmtecabine die wordt verwarmd tot ongeveer 50 graden. BBB stond ooit voor Beauty Body Balance. Maar, te veel associatie met Buik, Benen en Billen, en dus met shapen en afvallen. Daarom wordt de naam zo niet meer gebruikt. Meer – zo wordt me verteld – in de context van Be Happy, Be Healthy, Be Slim, Be Mindful etc. Wat zij noemen een boutique healthclub alleen voor vrouwen. Nu ben ik zelf dol op mannen in de sportschool – of de healthclub, zo je wilt. Altijd behulpzaam als je je dumbell laat vallen, niet te beroerd om af en toe een aanmoedigende – of bewonderende – blik jouw kant op te werpen en goed voor het yin-yang in de ruimte.

Het gekke is dat ik me in deze vrouwenomgeving meer in mijn hempie voel staan dan ooit. Zit vast allemaal tussen mijn oren en daarom krijg ik voordat ik aan mijn sportsessie begin eerst een intakegesprek met een BBB-psycholoog. Conclusie van de psycholoog: ik hou niet van trainen en als ik het al doe, ga ik puur voor het resultaat. Klopt! Dan word ik gemeten. In een klein kamertje – oh dat licht! – in mijn fraaiste ondergoed wordt de maat van mijn benen, borsten en buik opgenomen. De horreur! "Je bent best gezond hoor", krijg ik te horen. Maar, mijn vetpercentage mag wel wat naar benee. Naast de warmtecabine worden er ook andere lessen voor mij ingeboekt als yoga, pilates, TRX en Essentrics. Nu, wie denkt dat BBB een gezellig theekransje is, heeft het mis. De BBB-vrouw is doelgericht en heeft het al zwaar genoeg. Als je afgemat de cabine uit rolt, heb je amper nog zin in gezellig keuvelen. Ik krijg een kaart met daarop oefeningen om uit te voeren in de cabine. Omdat mijn hoofd uitsteekt voel ik de warmte amper. Wel zo prettig. Doe ik iets niet goed of ga ik even voor tempo lui, staat er meteen een instructrice naast me. Op zich zijn de oefeningen niet heel moeilijk. ?En ik voel achteraf nauwelijks spierpijn. Ik vraag me af of dit wel werkt. Naar mijn idee is het – afgezien van de pittige lesjes – allemaal een beetje soft.

Maar, als ik mezelf aan het einde van mijn acht weken trouw drie keer per week BBB nog eens laat opmeten, ben ik toch flink wat vet verloren. Jolijt! Toch besluit ik om niet met BBB door te gaan. Eerlijk? Ik ben er toch te lui voor. Bovendien: wat is trainen nou waard zonder al die bewonderende blikken…

Dionne trainde bij BBB Healthclub Amsterdam, maar er zijn ook studio's in Den Haag, Tilburg en Utrecht. Kijk voor meer informatie op bbbhealthclub.nl.

Tekst: Dionne Pool.

Dit moet je weten over het SIRT food-dieet (wijn en chocolade zijn toegestaan!) >>