Zó regel je overal gratis verblijf tijdens het reizen

Overal ter wereld gratis verblijven tijdens het reizen? Het kan dus écht! Wij leggen uit hoe. Dus lees, leer en reis erop los.

Lees ook

We blijven immers Nederlanders!

Reizen was altijd al onze hobby, maar anno 2016 is het hotter dan ooit. Niet gek dus dat iedereen all year ‘round aan het sparen is voor de reis van z’n leven ? jij waarschijnlijk ook. Maar met al die droomreizen raak je eigenlijk nooit uitgespaard. Dus zou het nou niet fantastisch zijn als je overal waar je komt gratis zou kunnen verblijven?! Gratis accommodaties? Jazeker, lees, leer en bespaar!

Volgens de wetenschap is het juist hartstikke goed om AL je geld aan reizen te spenderen! >>

1 Couch surfing
We hebben het natuurlijk niet over internetsurfen vanaf je bank, maar over letterlijk bij iemand op de bank slapen. Er zijn genoeg mensen die het heel gezellig vinden om reizigers uit allerlei landen over de vloer te krijgen.

CouchSurfing
Trampolinn
Hospitality Club

2 House sitting
In plaats van babysitten kun je tegenwoordig ook ‘huissitten’. Oftewel: je past op een huis zolang de eigenaar zelf niet aanwezig is. Voor hen heel fijn, want ze hoeven zich geen zorgen te maken over hun dierbare spullen. En jij hebt gratis en voor niets een huis. Win-win!

Trusted House Sitters
Mind My House
HouseCarers

Slimme manieren om reizen en werken te combineren! >>

3 Huizenruil
Het idee stamt al uit de jaren 50, toen men zocht naar goedkope manieren om te reizen. Zoals de naam al zegt, ruilen twee partijen van huis. Er komen verder geen kosten bij kijken en je kunt met elkaar afspreken voor hoelang je wilt ruilen. Huizenruil is vooral ideaal als je voor langere tijd ergens wilt verblijven.

– Huizenruil
HomeLink

4 Punten sparen
Tegenwoordig kun je voor alles punten sparen, ook tijdens het reizen. Wellicht kun je er geen kamers mee boeken, maar vaak wel gratis ontbijt, gratis upgrades van de geboekte kamer of andere kleine extraatjes. Tip: vooral de kleine hotels doen aan dit soort acties, grote ketens doen hier vaak net wat moeilijker over.

Dit zijn de beste en goedkoopste reisbestemmingen per maand >>

5 Werken voor een slaapplek
Een beetje zoals back in the days toen er nog geen geld was en mensen op andere manieren betaalden voor hun verblijf. Jij werkt, dus je krijgt onderdak. Vooral in Australië is dit concept erg populair, waar veel reizigers op grote boerderijen werken. Behalve een gratis slaapplek is dit vaak ook een heel goeie manier om nieuwe (culturele) dingen te ontdekken, mensen te ontmoeten en zo een hoop voldoening uit je reis te halen. En het houdt niet op bij boerderijen, want ook babysitten, boodschappen doen of kasten in elkaar zetten zijn voorbeelden van klusjes die je zou kunnen doen in ruil voor een slaapplaats.

WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms)
Idealist

Natuurlijk kun je het ook andersom doen en je eigen huis beschikbaar stellen voor bijvoorbeeld couch-surfers!
Heb jij nog handige tips om reizen voordeliger te maken? Laat het ons weten via Facebook!

Zó scoor je de allergoedkoopste vliegtickets! >>

Laatste nieuws

Zie ook