Dit zijn de beste en goedkoopste reisbestemmingen per maand

Elke maand op vakantie lijkt onmogelijk. Maar niet als wij je de geheimen verklappen van de beste en goedkoopste reisbestemmingen per maand!

Lees ook

Je zou het liefst non-stop de wereld rondreizen, alleen is je bankrekening het daar helaas niet mee eens. Maar dát zou wel eens kunnen veranderen, zolang je precies weet waar je in welke tijd van het jaar moet zijn.

Januari In de eerste maand van het jaar gaan we down under, want Melbourne schijnt de place to be te zijn. Je zit deze maand net tussen de kerstdrukte en de heisa rondom de Australian Open in. Een hotelkamer die normaal zo’’n 140 euro kost, boek je nu voor drie tientjes minder. #score!

Februari De maand van de liefde is aangebroken, en waar kun je beter Valentijnsdag vieren dan op Honolulu? Hoewel het hier rond Oud & Nieuw de duurste tijd van het jaar is, zakken de prijzen in februari met zo’’n 40 procent. Tip: in de eerste week van februari betaal je het minst. Tegelijkertijd is er aan de andere kant van de wereld een shoppingwalhalla én cultuurfestijn waar de prijzen in februari lager zijn dan ooit: Hong Kong. Voor zo’’n 115 euro slaap je al in een viersterrenpaleisje. Dus luid feestend het Chinese nieuwjaar in!

Maart Voor ongeveer 50 euro slaap je in een luxe viersterrenhotel in Buenos Aires. En nee, dit is geen grap. Boeken dus!

April Van mei tot en met oktober is het in Kopenhagen altijd druk (en duur), maar als je nèt een maand eerder gaat – én de Koningsdagdrukte wil ontlopen – bespaar je gelijk 38 procent op een kamer!

Mei Oké, Londen is nooit echt goedkoop, maar als je een kamer boekt voor ná May Day (dit jaar op 1 mei), zal de prijs je verbazen!

Juni Omdat er deze maand geen nationale feestdagen zijn, is juni de perfecte maand om Beijing te ontdekken. Er is dan namelijk een enorme dip in reizigers, waardoor je voor nog geen 75 euro per nacht in een viersterrenhotel kunt overnachten. En weinig reizigers betekent ook minder drukte op de Chinese muur. Win-win!

Juli In de zevende maand van het jaar is het Sydney waar je naartoe moet. Met prijzen die zo’’n 44 procent zakken is dit de goedkoopste maand van het jaar om de grootste en oudste stad van Australië te bezoeken.

Augustus New York, New York! Eindelijk, een maand waarin het shoppingparadijs goedkoop is. Of nou ja, goedkoop, in ieder geval zo goedkoop als mogelijk is. In de laatste week van augustus pak je de állerbeste kortingen. Check wel even of je kamer airconditioning heeft, want de zomers in New York kunnen héél erg warm zijn. Een extra reden dus om in Central Park te liggen! Naast New York is Berlijn ook een hotspot in augustus. Met prijzen van rond de 90 euro voor een hele mooie kamer zit je er sowieso goed. Check bijvoorbeeld Hotel Zoo, een geweldig designhotel!

September Rome biedt in september de beste hotels voor de mooiste prijzen! De drukte van de zomervakantie is dan net voorbij en dat zorgt voor mooie prijsdalingen. Voor ongeveer 120 euro kun jij genieten van je viersterrenhotel. Wie wil dat nou niet?

Oktober Met kamers die gemiddeld niet meer dan 75 euro per nacht kosten, zit je in oktober goed in Kaapstad. En mocht je toevallig walvissen willen spotten, dan is Table Mountain zeker aan te raden!

November De week voor Thanksgiving zijn de hotels in de Golden Gate City, oftewel San Francisco, op hun goedkoopst. Met kortingen van meer dan 50 procent heb je geen excuus meer om niet te gaan. Boeken maar! Ook Rio de Janeiro is een perfecte stad om in november te bezoeken. Behalve dat de temperaturen lekker zijn in deze tijd van het jaar (zodat je all day long op Copacabana Beach kunt liggen), zijn de prijzen ook een stuk aangenamer. Het scheelt bijvoorbeeld zo’’n 37 procent vergeleken met december. En dat geld kun je dan mooi aan wat cocktails besteden.

December Hellooo, Las Vegas! Laat de dobbelstenen maar rollen en de nummers maar draaien; gokwalhalla Las Vegas is in de laatste maand van het jaar op z’n best. Qua prijzen dan, hè. In de derde week van december liggen de prijzen zo’’n 60 procent lager, waardoor je er voor 77 euro al kunt slapen –als je tenminste ooit aan slapen toekomt! Mocht je niet zo ver willen reizen, dan is Frankfurt een perfect alternatief. Behalve dat de stad tijdens de eerste twee weken van december magisch lijkt te zijn, met de kerstmarkten en -versieringen, is het er ook nog eens betaalbaar. Met prijzen die 56 procent lager liggen dan in het piekseizoen kun je voor ongeveer 100 euro per nacht opwarmen in een viersterrenhotel.

Lees ook: Deze travel-Instagrammers moet je volgen voor de ultieme virtuele ontsnapping

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook