10 dingen die je in februari écht wilt doen

Marie Claire's uitagenda van februari staat voor je klaar!

10 dingen die je in februari écht wilt doen

Even noteren in je agenda!

1 – 7 februariFILMInternationaal Film Festival Filmfanaten en cultuurliefhebbers opgelet! Van fictie tot documentaires en van korte films tot videokunst; er is voor ieder wat wils bij de 45e editie van het Internationaal Film Festival in Rotterdam. Dit kunnen we uiteraard niet missen. Wij tippen: Cart - dé film over de zelfbewuste vrouw.

6 – 26 februariCULTUURMata HariEen uiterst interessant figuur, Margaretha Geertruida Zelle, of zoals de meesten haar kennen: Mata Hari. Een van de meest iconische vrouwen in de Nederlandse geschiedenis. Na een ongelukkig huwelijk reisde Zelle af naar Parijs, hier werd ze de exotische, mysterieuze Mata Hari, één van de meest beroemde danseressen van haar tijd. Het Nationale Ballet brengt een ode aan deze mysterieuse vrouw – een waar spektakel gecreëerd door artistiek directeur en choreograaf Ted Brandsen.

6 februariCULTUURYEAR OF THE MONKEYVakantie in eigen land? Dat kan! Op 6 februari wordt er namelijk Chinees Nieuwjaar gevierd in hartje Rotterdam. Rond de West-Kruiskade wordt er met muziek, drank en eten het jaar van de Aap ingeluid. En dat betekent feest! Een bomvol programma met leuks voor jong en oud met als afsluiter een spetterende vuurwerkshow.

6 – 7 februariFOODChocoa FestivalWe kunnen ons een wereld zonder chocolade ABSOLUUT niet voorstellen. Chocolade-fanaten, zet je smaakpapillen op scherp, want in februari komt hét Chocoa Festival naar Amsterdam. Hier kunnen we ons begeven in bergen van chocola en proef je chocolade zoals-ie hoort te zijn.

12 – 14 februariFOODTaste of HollandAlwéér een food festival?’ Ja, echt wel, maar dit keer net in een ander jasje. Taste of Holland komt namelijk met het eerste nationale food festival in de Jaarbeurs in Utrecht met als thema 'Hollands culinaire glorie'. Verwacht een overdaad aan restaurants, foodtrucks en proeverijen. En wie wordt daar nou niet blij van?

Waar je nog blijer van kunt worden is als je kaartjes zou kunnen winnen! Speciaal in het kader van Valentijn mogen wij vijf VIP Valentijn pakketten weggeven. Één pakket staat voor toegang voor 2 personen, champagne, garderobe en 24 florijnen om op het festijn uit te geven. Vul dus héél erg snel het winformulier in en wie weet maak jij kans op één van de vijf pakketten!

13 – 14 februariINTERIEURDesign-icons Een waanzinnig vintage design meubel scoren doe je deze maand hier. Zestig professionele vintage designhandelaren uit heel Europa gaan beroemde klassiekers tot onbekend design exposeren in De Kromhouthal. Denk: Eames naast Mies van der Rohe en van Italian-chic tot stoer industrieel. Creditcard in de aanslag!

14 februariFILMFilms with a View Valentine SpecialEr gaat geen maand voorbij of Pllek komt weer met een spectaculair event. Dit keer spelen ze perfect in op de kriebels in je buik door tijdens Valentijnsdag een drie-gangen Valentijn Arrangement inclusief amuse en (romantisch) dessert (om te delen!) te serveren, gevolgd door de Films with a View Valentine Special. Oftewel: Sex Actually op het grote scherm kijken vanuit je tweepersoons zitzak, bank of ligstoel! Kaartjes zijn natuurlijk ook los te koop, mocht je al een romantisch diner op de agenda hebben staan.

18 februariFILMDior et moiEen zenuwslopend moment wanneer Raf Simons zijn eerste collectie presenteert als designer voor het befaamde modehuis Dior. De jongen uit het Belgische Neerpelt is zijn zenuwen niet meer de baas en schiet in de tranen. Een ontroerende scène uit de documentaire Dior et moi. Hoe zou dat achter de schermen gaan? Wij zijn benieuwd.

27–28 februariARTTattoo Conventie MaastrichtOf je nou helemaal vol zit met plakplaatjes of je eerste tattoo gaat zetten, bij deze tattoobeurs doe je een bulk inspiratie op. Van lieve dromenvangers tot stoere doodskoppen: kies je favoriet en neem de sprong!

En dit zijn de nieuwste hotspots van Amsterdam >>