Dit zijn de leukste restaurants en strandtenten van Curaçao

Dit zijn de niet te missen hotspots van Curaçao, volgens ons én volgens de locals.

Lees ook

Fijn hotspotlijstje.

Zoo blauw, dat water rond Curaçao, daar kunnen wij op dit moment alleen maar van dromen in het koude Nederland. Of we boeken als de wiedeweerga een ticket Willemstad en dompelen ons onder in de goddelijke warmte. Dit zijn de niet te missen hotspots van Curaçao, volgens ons én volgens de locals.

Karakter
Een chique strandtent in de woonwijk Coral Estate. Hier scoor je in je bikini een lekkere salade of frisse smoothie.

Papagayo Beach Club
Vanuit de infinity pool van Papagayo is het alsof je zo de eindeloze zee in tuimelt. Met comfy ligbedden en goed restaurant is dit dé plek voor een dagje zonnebaden.

Baoase Luxury Resort
Een romantische cocon van blote-voeten-luxe en privacy. Dit is een must-sleep.

Zangeres Kris Berry groeide op op Curaçao en werd als klein meisje al meegevoerd door de muziek- en danscultuur van het eiland. Hier gaat zij dansen, snorkelen en domino spelen:

Wet & Wild Beach Club
«Oké, het klinkt misschien een beetje fout – en dat is het ook – maar dit is een goede plek om dansend de zon onder te zien gaan. De gezelligheid begint op vrijdag om 18.00 uur met happy hour en BBQ-hapjes, op zaterdag is er feest en zondagavond gaat het los. Ook leuk om te dansen, maar dan op livemuziek, is Riffort Village in Otrabanda. Bapor Kibra, Willemstad.»

Miles Jazz Café
«Voor een relaxte en gezellige avond ga je naar het Miles Jazz Café. Hier worden nog ouderwets lp’s gedraaid én er staat een goedgevulde spelletjeskast. Ik kan hier urenlang domino spelen.»

Sea Side Terrace
«Bij het vrolijk beschilderde en simpele containerrestaurantje Sea Side Terrace eet je de vis die ’s ochtends nog gewoon voorbij kwam zwemmen. Het terras ligt pal aan zee, bij een romantisch zandstrandje.»

Rianne Rikken is masseuse en health-coach en sinds een aantal jaren trotse inwoner van Curaçao. Hier vertoeft ze in de vrije uren:

Bar 27
«In Pietermaai, het leukste wijkje van Curaçao. Bar 27 is een van m’n favo stekkies, maar hier vind je ook talloze leuke restaurants en plekken waar je kunt dansen.»

Hofi Cas Cora
«Voor ontbijt en lunch in het weekend of een hapje en een drankje op vrijdagavond.»

Restaurant Fishalicious
«Het leukste visrestaurant van Curaçao, met kraakverse kreeft en oesters. Onweerstaanbaar lekker.»

Golden Seahorse
«In dit lokale restaurant proef je de echte sfeer van Curaçao: supersimpel, maar zo knus. De eilandvibe is hier als nergens anders.»

Solfood
«Je kiest pizza of vis en krijgt er gratis een waanzinnig uitzicht bij. Het restaurant is alleen in het weekend van 12 tot 21.00 uur geopend. O, en vergeet niet de brownie te bestellen.»

Dushi Retreat
«Wil je een ontspannende massage, kom dan bij mij!»

Dit zijn de hotspots van Bali >>

Laatste nieuws

Zie ook