6 dingen die iedereen zich afvraagt na ‘Making a Murderer’

Na de release van de serie zit iedereen vol met vragen. Wij zetten de meest gestelde vragen op een rijtje, mét de antwoorden van de filmmakers!

Jij ook!

Sinds de Netflix-documentaire Making a Murderer over Steven Avery vorige maand gelanceerd werd, heeft werkelijk ie-de-reen een mening over ‘de zaak’. Daarnaast zijn er al die vragen waar we maar mee blijven zitten! Maar geen stress: zie hier de FAQ’s mét antwoorden van producenten Moira Demos en Laura Ricciardi, zoals die te lezen waren op de Netflix TCA-dag.

Volgen Demos en Ricciardi nog altijd Avery’s zaak?
Hoewel er geen officiële aankondiging is voor een tweede seizoen van de serie, documenteren de filmmakers nog steeds Avery’s zaak. Zo vertelde Ricciardi dat ze sinds de serie online staat, al meerdere telefoongesprekken met Steven Avery hebben gevoerd. Die gesprekken hebben ze voor de zekerheid opgenomen, voor het geval er inderdaad nieuwe afleveringen bijkomen. De twee zijn sinds de premiére van de show niet meer terug geweest naar Wisconsin.

Hoe zit het met Jodi Stachowski, die zich tegen Avery heeft gekeerd?
Avery’s ex-verloofde Jodi Stachowski, die in de documentaire wordt afgeschilderd alsof ze volledig achter Avery staat, heeft recentelijk verteld dat hij schuldig is en dat hij haar misbruikte. Demos zegt: “I can’t say why Jodi Stachowski is saying what she is in the media today. What I can say is what we filmed with her nine years ago, this is what she said to us, and what is in the series is an accurate portrayal of what she was feeling at the time.” 

Ben je fan van ‘Making a Murderer’? Dan is deze nieuwe serie helemaal voor jou! >>

Hebben de filmmakers Avery’s gewelddadige geschiedenis afgezwakt?
Demos en Ricciardi worden er door sommigen van beschuldigd dat ze Avery’s verleden hebben afgezwakt, om hem op een bepaalde manier in de spotlights te kunnen zetten. De filmmakers zelf zeggen hier echter het volgende over: “Wat we op dit moment zien, is de geschiedenis die zich herhaalt. De media is deze man wederom aan het demoniseren om zijn schuld te bewijzen. Wat wij hebben gedaan, was de Hallbach-zaak documenteren toen die zich aan het ontvouwen was.” Ook stelt Ricciardi dat ze Avery objectief geportretteerd hebben. “We showed Steven Avery, warts and all. We showed all of his priors. We included information to the extent [that] we could accurately fact-check it and had multiple sources for it.”

Hebben Demos en Ricciardi opzettelijk bewijs weggelaten?
Ja, antwoord Ricciardi hierop; er was gewoonweg geen mogelijkheid om álle informatie in de serie te stoppen. “Natuurlijk hebben we bewijsmateriaal weggelaten – er zou geen andere manier zijn om de serie te maken.” De filmmakers hebben zich steeds afgevraagd: is het significant genoeg? En bij de stukken die weggelaten zijn, was het antwoord simpelweg ‘nee’.

Deze Netflix-hack is GENIAAL >>

Wilden de filmmakers Avery’s onschuld bewijzen?
De filmmakers beweren dat ze niet aan een bepaalde kant staan en dat dat ook niet de insteek was van hun documentaire. “We chose Steven Avery because we thought his experiences offered a window to the system. We don’t have a stake in his character, in his innocence or guilt. That was not the question we were raising.”

Heeft Avery de show zelf gezien?
Ricciardi zegt dat Avery de show niet gezien heeft. Niet omdat hij geen interesse heeft, maar omdat hij geen toestemming krijgt van de gevangenis.

‘Re-watchen oude tv-series geeft mentale boost’ >>

Laatste nieuws