Dit zegt jouw smaak over je

Met héél goed nieuws voor de zoetekauwen! En minder goed nieuws voor mensen met een voorliefde voor bittere hapjes... Dit zegt jouw smaak over je.

Dit zegt jouw smaak over je

Goed nieuws voor de zoetekauwen!

Je kent het wel, jij en je vriendin staan in de supermarkt te twijfelen over het toetje: wordt het die grote bak Ben & Jerry’s (cookie dough, duh) of ga je toch voor een kaasplankje? Bij een break-up is het precies hetzelfde: jij grijpt naar de brownies en zij rent naar de dichtstbijzijnde McDonalds. Het is duidelijk: zij houdt van hartig en jij van zoet. En dat zegt blijkbaar óók iets over jullie karakters!

Zó lang duurt het om je favoriete junkfood er weer af te sporten >>

The American Psychological Association deed een studie onder 55 studenten om hun voorliefdes voor 50 verschillende etenswaren vast te stellen, verdeeld in vijf ‘types’: zuur, zoet, bitter, pittig en zout. Naar voren kwam dat de studenten die een voorkeur hadden voor zoetigheid ook ‘zoeter’ waren; ze waren meegaander, hadden meer medeleven en waren vriendelijker.

In een andere studie kregen 55 studenten ieder een cracker, een stuk melkchocolade of  helemaal niets. Daarna werd hen gevraagd om een docent te helpen met het maken van een opdracht. De studenten die de chocolade hadden gegeten, waren hulpvaardiger dan de studenten die de cracker of helemaal niets hadden gekregen. Ook hierbij scoorden de studenten die iets zoets hadden gegeten dus het hoogst.

Simpele tips om je suikerverslaving te stoppen >>

Er is (nog) geen wetenschappelijke oorzaak gevonden voor het verschijnsel dat de sweet-loving studenten ook de sweetest zijn. Wellicht ligt het aan het gelukshormoon dat chocolade opwekt, of misschien was het gewoon toeval. Wij bekijken het in elk geval positief: je hebt geen excuus meer nodig als je toevallig betrapt wordt met je zoveelste stuk chocolade vandaag. Je wilt gewoon vriendelijker zijn, toch?

Bij dít dieet zijn chocolade en wijn toegestaan! >>

Een ander onderzoek liet trouwens zien dat mensen met een voorliefde voor zout echte ‘go-with-the-flow’ers’ zijn, die geloven dat het lot hun toekomst bepaalt. Ze stressen dus niet, want hé, het heeft toch geen zin. Easy going dus.

Hou jij van pittig eten? Dan neem je graag veel risico – niet alleen wat betreft eten maar ook in het leven. Inspirerend!

Voor zielen met een zwak voor bitter hebben we helaas minder goed nieuws. Jullie hebben de grootste kans op psychopathische persoonlijkheidstrekken… Don’t shoot the messenger!

Liefhebbers van zwarte koffie hebben duistere persoonlijkheid >>