Je schoenen zeggen blijkbaar heel veel over wie je bent

Zo dragen extraverte mensen vaker flitsende, kleurrijke schoenen.

Je schoenen zeggen blijkbaar heel veel over wie je bent

Shoes speak louder than words.

Schoenen zijn natuurlijk praktisch en ze kunnen bijzonder mooi zijn, maar wist je dat jouw favoriete footwear véél meer is dan een fashion statement? Je lievelingsschoen kan namelijk allerlei karaktereigenschappen onthullen.

Wetenschappers van de Universiteit van Kansas ontdekten dat mensen negentig procent van iemands karaktereigenschappen kunnen raden, simpelweg door te kijken naar de kleur, stijl, conditie en prijs van zijn of haar schoenen. Deelnemers aan het onderzoek kregen meer dan tweehonderd paar schoenen te zien, en moesten onder meer de leeftijd, het geslacht, de inkomsten en de politieke voorkeur van de eigenaren raden.

In sommige gevallen was het vrij obvious: dure schoenen zijn vaker van mensen die veel verdienen en extraverte mensen dragen vaker flitsende, kleurrijke schoenen. Maar er waren ook opvallendere resultaten: zo blijken mensen die bang zijn om verlaten te worden vaak gloednieuwe of goed onderhouden schoenen te dragen. Volgens de onderzoekers is dat omdat ze zich drukker maken over wat anderen van hen vinden.

Interessant! Enig idee wat jouw schoenen onthullen over je persoonlijkheid? Laat het ons weten op onze Facebookpagina.

Wil jij je schoenen helemaal laten matchen met je persoonlijkheid? Je kunt nu dus je eigen schoenen ontwerpen >